Diegem stoomt door naar een vierde opeenvolgende zege.

Arnaud De Cuyper

Zowel Hoogstraten als Diegem kwamen vorig weekend verrassend voor de dag door respectievelijk Spouwen-Mopertingen (4-1) en Aalst (0-1) de drie punten te ontfutselen. Het was dus benieuwd uitkijken naar het onderlinge duel, zondagmiddag in het gemeentestadion. Inzet: opschuiven naar de middenmoot én een rechtstreekse concurrent een tik uitdelen, wedstrijden dus waarin meer dan drie punten te verdienen zijn.

Winnen op Eendracht Aalst, het levert natuurlijk een mentale boost op. Maar het kan ook averechts werken. Enig spoor van onderschatting van de nieuwe opdracht werd deze week door de staf vakkundig gewied als was het een vervelende netel in een fris grasperkje. Diegem ving Hoogstraten goed op en doorstond hun enthousiaste start die nauwelijks voor enig gevaar zorgde. In de Diegemse prikken stak meer venijn. Denayer verzond op links een gemeten voorzet waarop Barkellil op een haar na het afwerken verijdeld werd.

Na twintig minuten was het echt prijs. Benlouafi en Barkellil tikten doorheen de bezoekende afweer en het hakje van Diegems’ jongste zette zowel de laatste verdediger als doelman Smet op het verkeerde been, zodat de goed gevolgde Labiad zijn tweede treffer voor Diegem Sport maar binnen te schuiven had. Een knappe combinatie, een geniale toets en een coole afwerking, we maken mooie goals tegenwoordig! Goals ook die in moeilijke matchen soelaas brengen.

Hoogstraten gaf zich niet gewonnen en ging op zoek naar kansen. Misschien dat het percentage balbezit wat omhoog ging maar echte bedreigingen werden in de voortuin van Michiels netjes opgekuist. En toen Hoogstraten het met wat centers probeerde was Vanderelst de opruimer van dienst.

Na de rust hadden de bezoekers geen andere keuze dan de druk nog wat op te drijven. Diegem kreeg het moeilijker, vooral ook omdat de tegenstoten aan scherpte inboetten. In die periode kregen de bezoekers hun enige echte grote mogelijkheid, toen de bal na hoekschop voor de voet van Meeuwis viel die hem naast het doel joeg. Met de inbreng van De Cuyper speelde de Diegemse staf haar beslissende kaart uit. Meer snelheid in de diepte en tien minuten voor tijd kon Diegem de jetons binnenharken. Benlouafi stak centraal door en De Cuyper werkte netjes tegenvoets af.

Na vier opeenvolgende zeges kan Diegem alleen maar tevreden terugblikken op de laatste weken. Eén goaltje tegen, drie clean sheets en tien doelpunten gescoord, heerlijk! De onvoorstelbaar zwakke start is verteerd en weggespoeld, al blijft behoedzaamheid het motto. We staan dan wel leuk te blinken op de negende plek, helemaal vanboven in de rechterkolom, maar de kloof met de kelder is verwaarloosbaar. Maar na de eerste periode met de twee gezichten mag toch ook tussentijds het glas geheven worden voor een welverdiende toast op Diegem Sport!

Bij voorbeeld vrijdagavond al, op de jaarlijkse Kaas & Wijnavond in het Gildenhuis. Tot dan, supporters, dan klinken we samen en zijn we meteen verzekerd van de kwaliteit van het wijntje…

Uitslag

PloegGoals
Diegem2
Hoogstraten0

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Marnic ClaesJoel Bollen
Lennert Jans

Mis geen enkel verslag!

Schrijf je in op onze wekelijkse update, zo mis je geen enkele communicatie van onze club, zoals bijvoorbeeld deze.
  • Freddy 04/11/2019 at 16:02

    Dikke dikke ,proficiat mannen en nu op, naar 5 op een rij !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.