Diegem speelt gelijk tegen leider Tienen.

De heenronde is voorbij. Alle volgers weten ondertussen hoe die voor onze club een onwaarschijnlijke afwikkeling kende. Hoe het ook zij, het resultaat mocht gezien worden: een plek middenin de rangschikking en 22 punten verzameld. Een gedegen fundament om de rest van het seizoen met vertrouwen tegenmoet te zien.

Eens nagaan in hoeverre de progressie zich doorzet tegenover de teams door wie we begin september nog in het verlies gespeeld werden, dat leek de uitdaging dit weekend. Natuurlijk meteen groot bezoek voor de eerste wedstrijd van de terugronde. Tienen staat aan de leiding en zet met deze tussenstand haar ambities extra in de verf.

Hoewel Tienen het veld op kwam met de intentie om snel op voorsprong te komen, bleek Diegem toch een taaier klant dan gehoopt. Het spel liep over en weer, het was best boeiend om volgen, maar grote kansen bleven uit. Vreemd genoeg streepten we de eerste echte doelrijpe situatie in de kolom van Diegem. Bautmans kapte naar zijn beste rechtervoet en verstuurde een strakke voorzet naar de tweede paal, waar Labiad iets te laat opdook om binnen te duwen.

Dan maar iets verzinnen voor Tienen, al was het zoeken naar een echte kans. Een vrije trap, zonder veel moeite gepakt door Michiels, een geharrewar voor het Diegemse doel waar de thuisspelers wat moeite hadden om de bal weg te werken, of nog een voorzet na vrijschop, allemaal verdienstelijk maar nooit ooh, dat was nipt… Als je van een echte kans wil spreken dan moet je bij Barkellil zijn. Na een knappe steel kapte hij zich het doelgebied binnen en trapte vanuit een scherpe hoek net voorlangs. Meteen het grootste en ook laatste doelgevaar van de eerste speelhelft.

Na de rust verwachtten de supporters wellicht een stormloop van de leiders, maar daar was nauwelijks sprake van. Een afstandsschotje over het doel van Michiels, dat was het voorlopig. Tienen speelde duidelijk met een voorzichtige kronkel in het hoofd. De prikken van Diegem wakkerden dit gevoel nog aan. Benamar kapte zich in schietpositie maar vond keeper Hannes in zijn schietbaan. Coach Claes van Tienen gooide nog wat aanvallend geweld het veld in, maar veel zoden aan de dijk bracht dit niet. Een mislukte kopbal van Acke, daar moesten de Tiense supporters mee naar binnen, naar de toog om de ontgoocheling weg te spoelen. Een nul-nul na een match die toch aangenaam om volgen was, bleek aanvaardbaar voor beide teams.

Alleen is dat gegeven vooral voor Diegem een opsteker. We hebben al een puntje bonus tegenover de heenronde. Volgende week de vooruitgeschoven wedstrijd op het veld van Londerzeel. Om met een heus feestgevoel de kerstdagen in te gaan kan er ginds best iets gepakt worden…

Uitslag

PloegGoals
Diegem0
Tienen0

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Dirk SchoenmaeckersSam Lodewijckx
Wesley Willem
 • Freddy 17/12/2019 at 20:10

  Nogmaals sterke prestatie mannen ,jullie mogen terecht trots zijn ,dikke proficiat!

 • Monique 17/12/2019 at 20:06

  Dikke proficiat voor Dean Michiels

 • Michel 17/12/2019 at 14:30

  Trots op de ganse ploeg….niet zweven,maar we voorzien toch al in onze begroting 2020 een flinke steack
  M-Side

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.