Diegem sluit het doek met een overwinning!

Niets meer te winnen of te verliezen voor beide clubs op deze zonnige 1 mei. Alhoewel, voor de thuisploeg leefde er toch wel het gevoel en de wens om na de voorbije reeks puntenloze wedstrijden in schoonheid af te sluiten. Hasselt kwam met twee punten bonus op Diegem naar het gemeentepark afgezakt en voetbalde fris en open voor de winst. Diegem ging ook gretig de bal vooruit opzoeken en dus kregen de toeschouwers meer dan een lauwe eindeseizoenswedstrijd te zien.

Diegem kon enkele aanvallen opbouwen over links waar Frix geregeld zijn rechtstreekse tegenstander  uitschakelde. De afwerking op de voorzetten en op enkele vrije trappen waren net niet scherp genoeg om op voorsprong te klimmen. Sulejmani was er nog het kortste bij maar werd gestopt door een parate doelman Ghijsens. Op het halfuur verstuurde De Bouw de bal doorheen de Hasseltse verdediging in de loop van Egerickx, die zich schrap zette in het loopduel en cool bleef in de afwerking: 1-0 voor Diegem en dat was verdiend. De Limburgers zochten de gelijkmaker maar moesten erg lang wachten op een echte doelkans tot net voor de rust. Na een knappe tegenaanval speelde Haenen de bal op een schoteltje voor Maes maar die vergiste zich van voet en zag zijn poging voorlangs gaan.

De tweede speel helft was nog maar net op gang gefloten toen Mauen een indrukwekkende rush doorheen de Hasseltse defensie afrondde met een nette plaatsbal. Zo’n comfortabele voorsprong voor Diegem halfweg de match, het was verdorie lang geleden en het deed bijzonder deugd. Dit gaan we niet meer wegegeven, voelde je in de Diegemse rangen. En het kwam ook uit, al moest keeper Atheba toch twee keer alles uit de kast halen om de clean sheet in de wacht te slepen. Het werd hem door iedereen gegund. Toen Michiels voor lange tijd out bleef moest er een keeper bijgehaald worden en Atheba heeft zijn rol, ook nadat Michiels terugkeerde onder de lat, tot op het eind loyaal uitgespeeld.

Diegem sluit dit pechseizoen dus af met een laatste overwinning en de staf wist uiteindelijk de jonge bende te parkeren op een verdienstelijke negende plek in de rangschikking. Dat voelt best goed aan om de zomerrust in te gaan.

Opnieuw wisten er dit seizoen een handvol jongeren door te dringen tot in het A-elftal en dat mogen we een succes noemen voor iedereen die zich inzet in alle radartjes doorheen de jeugdopleiding. Van de allerkleinste jeugdspelertjes, die vandaag present waren om enthousiast mee op te lopen met de eerste ploeg, over alle jeugdtrainers, tot de talenten van Jong Diegem die door coach Patrick Debeef klaargestoomd worden voor de doorstroom naar het A-team. De beloften van Diegem eindigden hun competitie trouwens op een erg knappe tweede plaats.

Zoals gezegd moest de staf in dit pechseizoen noodgedwongen extra jongeren inzetten om de vele blessures op te vangen. Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld dat dit in Diegem vlekkeloos verloopt maar wees maar zeker dat dit telkens weer een huzarenstuk is. Een boodschap naar alle jongeren die over hun debuut dromen in de eerste ploeg: jullie komen er terecht in een omgeving die geleid wordt door een staf met een overvloed aan ervaring in de hoogste reeksen van ons voetbal en die een unieke sfeer creëert waarin eenieder die bereid is om hard te werken en goed te luisteren kan uitgroeien tot de beste versie van zichzelf. Nu ook de randvoorwaarden zoals de trainingsomstandigheden meer en meer vorm krijgen in het nieuwe jeugdcomplex en later ook in het gemeentestadion, is de club klaar voor een volgende groeispurt. Zorg dat je erbij bent!

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Diegem2
Hasselt0

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Yenthe BoogaertsJens Keppens
Yannick Wouters
  • Rik Vandervelde 05/05/2022 at 18:23

    Ondanks de vele kilometers toch steeds blij naar KDS te komen kijken

  • Freddyïí 04/05/2022 at 05:55

    Zondag namiddag was het nog is , echt genieten ,aangenaam weer en mooie voetbal ,met een deugddoend resultaat! Met deze volledige kern en staf ,staan ons nog mooie voetbal seizoenen te wachten .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.