Diegem mist de eerste waaier.

Diegem verliest twee keer na elkaar, vorige week tegen de leider met 0-1 en zaterdagavond in het prachtige gloednieuwe stadion van VC Lille United met 1-0. Net op het moment dat we onverwacht hadden kunnen toeslaan en ons mengen in de strijd om de titel. Reken ons maar eens rijk en je staat op plek drie op drie punten van de leider!

Maar zeg nu eerlijk, hoe erg moeten we dit vinden? De ware sportman die ambitie toont en het hoogste nastreeft knarst vannacht de tanden stuk. De spelersgroep, de staf en de entourage en het gros van de groen-witte supporters behoort tot die categorie. Maar als we morgen wakker worden en met wat afstand tegen de feiten aankijken kunnen we het als volgt samenvatten: vandaag is Diegem Sport eenvoudigweg even van de roze wolk naar de begane grond neergedaald.

Maandenlang wist Diegem nauwelijks nog wat verliezen was. Met snel en goed voetbal en een ferme fysieke paraatheid werd de bescheiden start van de competitie gekeerd en opende Diegem met branie de poort naar de top vijf. Knap toch, als je weet dat er in al die weken met een pak afwezige spelers rekening gehouden moest worden en Diegem daarbij het gekende antwoord geeft (dit weekend stonden er acht eigen jeugdspelers op het wedstrijdblad).

En ja, vorige week liep het mis. Een vroege voorsprong via de penaltystip werd geweerd en kantelde het beeld van de wedstrijd. En tegen Lille United copy paste: Wat als Sulejmani die werd vergeten aan de tweede paal de indraaiende corner zomaar binnengekopt had? De bal ging naast en het goede eerste kwart van de wedstrijd waarin Diegem doorheen de felle druk van de thuisploeg wist te voetballen deemsterde weg. Lille wist te scoren op het halfuur nadat Bostanci de bal in het pak mocht sturen en de goeie voet vond.

Diegem vergat het langer hoe meer te voetballen en maakte er dus zelf een duelmatch van waarin de Kempenaren de bovenhand haalden. Niet dat Diegem geen mogelijkheden meer kreeg: Gody kon in de eerste helft al een keer aanleggen, en ook na de rust waren er enkele schietkansen maar het vizier bleef erg onscherp. In dat opzicht werd Egerickx die nog steeds geblesseerd aan de kant bleef terdege gemist.  En dat Struys ultiem nog ziek uitviel was er wellicht net te veel aan.

Lille kwam er dichter bij: Michiels haalde een bal vanonder de lat en een afstandsschot knalde tegen de kruising. En toen Michiels nog eens kon redden via de dwarsligger viel het saldo doelrijpe kansen in het voordeel van de thuisploeg uit.

Twee keer verloren met het kleinste verschil en Diegem verliest terrein bovenin. Maar we zijn niet alleen blijkbaar. Hades en Lyra-Lierse winnen maar alle andere toppers gaan onderuit. Wanneer Diegem erin slaagt om snel het goede ritme weer op te pikken ligt er nog wat moois op de plank.

SK. Londerzeel bijvoorbeeld, volgende week om 15.00 uur in het gemeentestadion.

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Lille1
Diegem0

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Arno SchepersErwin Hermans
  • Freddy 06/03/2023 at 19:55

    Ik weet niet goed wat ik als commentaar moet geven ……over deze wedstrijd , maar, mannen , probeer alleszins ,zondag ,dit goed te maken ! Liefst met een vlotte en mooie overwinning .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Tags