Diegem laat de buit liggen.

Diegem begon aan de wedstrijd Tegen Wezel Sport met geoorloofd zelfvertrouwen na de knappe én efficiënte midweekmatch tegen Jong KV Mechelen. Het was bovendien weer behoorlijk vuurwerk in het eerste half uur en de doelkansen volgden. Jiyar maakte zich knap vrij en trapte precies naar de bovenhoek maar de bal viel koppig op het kruis. Na twintig minuten was het wel raak na een strakke corner van Mauen en het gevat opduiken van Egerickx. Die schoof binnen langs een kansloze Baeten en Diegem stond verdiend op voorsprong. Maar Wezel was geen prooi zoals Jong KV Mechelen zou al snel blijken. In de heenwedstrijd wist Diegem nog met veel zwoegen tegen 10 man een 0-1 voorsprong uit de brand te slepen maar dat deze uitgekookte jongens dat vandaag niet zomaar zouden laten gebeuren hing al gauw in de lucht. Met een vrije trap scherp voor doel en een deviatie met de kop door Van Kruijssen stond de stand alweer gelijk.

Diegem duwde in balbezit het gaspedaal verder in, kreeg ook een paar kansen om opnieuw de voorsprong te pakken maar liet een bijwijlen viriele tegenstander ook toe in de match komen. Frix bediende Mpanzu, die duwde met links de bal voorlangs en dus gingen we rusten met een gelijke stand.

We willen u wel beschrijven hoe de wedstrijd verder verloopt maar we laten het zo. De hele tweede speelhelft zou immers in het niets verdwijnen bij een onmogelijke apotheose. Dat Diegem het meeste aanspraak mocht maken op de overwinning is zonneklaar. Wanneer de bal op weg naar het doel drie keer het kader treft is er ook pech mee gemoeid. Maar wat er in de laatste minuut gebeurt hoort niet in die categorie thuis. Honshoven geraakt met een knap één-tweetje in schietpositie maar wordt gehaakt, en de bal gaat op de stip. Daar ligt ie te wachten op zijn laatste tocht naar het net en een afsluitend Diegems feestje. Baeten stopt de penalty niet, hij kan ‘m klemvast beetpakken…

Half Diegem grijpt zich naar de haren en dat is geen goed idee. Een penalty kan nu eenmaal ook gemist worden en dus moet je daarop voorbereid zijn. Slechts een handvol spelers rent resoluut terug en, we denken Verwerft, knalt de counter binnen. In vijf seconden van drie punten naar nul, een keiharde les. Dat hopen we tenminste want als je hier niet uit leert hou je al helemaal niets over.

Volgende week naar Hasselt, een galamatch had het kunnen worden…

WDB

Foto: (c) Koen Merens

Uitslag

PloegGoals
Diegem1
Wezel2

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Jan KriekenJanah Ibrahim
Jarne Hanssen
  • Freddy 19/02/2024 at 17:29

    Jaaaaaaaaa jaaaaaa erg erg ,een goeie wedstrijd spelen ,kansen gehad , pech gehad ,3 X enz,,, moeilijk om te verteren deze nederlaag ! Toch een opmerking ,deze maal, hij zat niet goed in de wedstrijd en wou dat waarschijnlijk ,met te veel overtuiging goed maken ,met de penally zelf te trappen ….nooit doen !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.