Diegem bezorgt zichzelf een kommerloos Kerstreces.

Diegem uitte de wens om met 20 punten de winterstop in te gaan. Dat lukte de vorige wedstrijden niet en moest dus waargemaakt worden op het veld van Olympia Wijgmaal die met hun 19 punten op de teller eveneens op de overwinning aasden. De thuisploeg begon met vuur aan de wedstrijd en probeerde Diegem te verrassen. Maar dat vuur werd alras gesmoord door een verwoed jagend Diegem dat meteen het laken naar zich toe trok. Na tien minuten stond een droge 0-2 op het bord. Deflem legde met de kop de bal in de schoot van Sulejmani die met zijn tweede treffer van het seizoen zijn coach bedankte voor het vertrouwen. Even later stond Deflem zelf aan het eind van de actie. Denayer en Sulejmani kopten de bal door en die viel in het bereik van Deflem. De kandidaat winnaar voor het doelpunt van het jaar van RingTV (met de goal in de wedstrijd van Diegem tegen Hades Hasselt) nam de bal in één tijd op de slof en joeg hem schitterend in de rechterbovenhoek van het doel. Wijgmaal had voorlopig geen ander antwoord dan wat bitsigheid en allicht had Diegem het in die periode helemaal moeten afmaken want nog enkele pogingen bleven onbenut.

Dat coach De Pauw zijn mannen opgejut weer het veld zou injagen voor de tweede speelhelft kon je verwachten. Het is dan ook wat zuur dat de collectieve jacht op de bal door Diegem hier en daar werd losgelaten. Morgan scoorde al snel de aansluitingstreffer in een verwarde fase na een hoekschop en op het uur kreeg Diegem een doorgekopte verre inworp niet verwerkt en profiteerde  Bono Mertens met de gelijkmaker. Dat gaf natuurlijk vleugels aan de thuisploeg en Diegem bleef zoeken naar de overdrive van de eerste helft. Tenslotte werd een tactische bijsturing van de staf die Bautmans mee in de vuurlinie gooide beloond met de volle pot! Hij stuurde vijf minuten voor het einde Deflem diep op de linkerkant die handig keeper Vanwelkenhuysen omspeelde en uit een scherpe hoek zijn tweede treffer scoorde. Wijgmaal zette nog alles op alles, kreeg nog een mogelijkheid met een kopbal maar die verontruste Michiels nauwelijks. De kers op de taart kwam er net niet toen alweer Deflem een verre lob over de uitgelopen Vanwerkenhuysen op het dak van het doel zag stranden.

Diegem schoot zich dus bijna in de voet door de mindere tweede speelhelft maar wist tenslotte met veel weerbaarheid de erg belangrijke overwinning binnen te halen. Belangrijk voor de gemoedrust in de winterstop en de eindejaarsfeesten!

Koninklijk Diegem Sport mag hoopvol naar de toekomst kijken. Sportief krijgt de kern voor volgend seizoen vorm met de eerste en belangrijkste ‘transfers’ die de club gewoontegetrouw voorziet: het behouden en verankeren van de spelers die vandaag het mooie weer uitmaken. De sterkhouders die niet alleen over de nodige voetbalkwaliteit en mentaliteit beschikken maar ook de normen en de waarden van de club vertegenwoordigen en uitdragen. Alleen op die consequente werkwijze ontstaat de vruchtbare teelaarde waarop jonge doorstromers van de jeugdafdeling zich kunnen ontbolsteren. En waarop eventuele nieuwkomers met extra en aanvullende kwaliteiten nestwarmte ervaren en zich welkom voelen. En dan ook vaak hun beste vorm terugvinden. Het lijkt een eenvoudig concept maar het is een werk van lange adem, van vasthouden aan de visie en van werken aan de bijzondere sfeer binnen de club.

Dat kan bovendien alleen maar met een technische staf die niet alleen bereid is om hard te werken in deze context maar ook over bijzondere competenties beschikt. De mix van jonge en ervaren spelers kneden tot een efficiënt geheel vraagt menselijk inzicht én een moderne insteek op voetbal- en trainingsgebied. We zijn trots op onze staf die deze proeve van bekwaamheid elke dag op het trainingsveld en tijdens de wedstrijden waarmaakt. De continuïteit hierrond waarborgen is de volgende opdracht.

En er is nog meer! Want alle goede voornemens zijn ook verbonden met noodzakelijke randvoorwaarden. Ook op dat gebied zullen we in de nabije toekomst stappen vooruit maken. Na een lange periode van onzekerheid en bijzonder frustrerend werken op het bouwwerf van het jeugd- en trainingscomplex komt het einde van de miserie in zicht.

Het gemeentebestuur van Machelen werkt het jeugd- en trainingscentrum aan de Kosterstraat in de volgende maanden stapsgewijs af. Het vernieuwde gebouw zal eind februari klaar zijn en in gebruik genomen worden. Daarna volgen de aanleg van het tweede synthetisch veld en de bijbehorende buitenafwerking van de site, onder meer met een efficiënte omheining die bescherming zal bieden tegen oneigenlijk bezoek van de drie sportvelden.

En kunnen we binnenkort dus trots spreken over een echte jeugdsportsite in Diegem als totaalproject. Met veel dank aan de inspanningen van het gemeentebestuur waardoor Diegem Sport de kans krijgt haar maatschappelijke rol te blijven spelen op het gebied van gezonde en hoogwaardige vrijetijdsbeleving van 400 jongeren en van de mederealisatie van de beleidsplannen van de gemeente Machelen-Diegem.

Tenslotte wordt de grondige en broodnodige renovatie van de 50 jaar oude accommodaties van het A-veld in het gemeentepark de volgende stap. We berichten onze supporters en sympathisanten hierover in een volgend bericht.

Met onze allerbeste wensen voor gezellige kerstdagen en een gezond en sportief 2022!

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Wijgmaal2
Diegem3

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Dunken Van De VeldeGuido Verheyen
Kenneth Lenaerts
  • johnny 21/12/2021 at 22:19

    Proficiat aan gans de staf en de spelers die zich honderd procent geven ,ook als het minder gaat.
    Straf dat de trainers,in een ploeg zonder beschikbare voorspelers, toch kiezen voor aanvallend voetbal en met de instelling dat iedere wedstrijd kan gewonnen worden. Denk maar aan de match op Lyra en die op Wijgmaal. Zo zien we het graag ook al lukt het niet altijd.
    Aan allen prettige (rustige) feestdagen en een gelukkig 2022

  • Freddy 20/12/2021 at 12:37

    Een geweldige dikke proficiat aan het volledige team, deze overwinning was nodig en geruststellend 👍 Ook een fijn en gezellig eindejaar en een gezond 2022 , aan iedereen die Diegem in zijn hart heeft gesloten !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.