Details.

Onbeslist. Daar stevende het zondagmiddag steeds nadrukkelijker op af in de topper tegen Rc. Hades Hasselt. Tot in minuut 86 in een spurtduel schouder-aan-schouder tussen Vanratingen en Beersaerts de eerste neerging en een fout opleverde met grote gevolgen. De rode kaart voor de jonge Diegemse verdediger kwam al hard aan, de weg naar het doel was immers nog lang en Michiels leek op weg om in te grijpen, zoals hij al een paar keer in de wedstrijd met succes ver voor zijn doel was tussengekomen. Wanneer uit de vrije trap die volgde Hades bovendien nog wist te scoren – de verre voorzet werd doorgekopt en Caubergs poging week af en belandde over Michiels in de netten – werd de pil nog bitterder.

Maar geen gezeur, de wedstrijd haalde geen schoonheidsprijs en hoewel er met veel inzet en goeie wil aan beide kanten werd gespeeld waren de echte doelkansen mager. In de eerste helft blokte Michiels met de voet een korte uithaal en ver in de wedstrijd haalde hij met een scherpe reflex de bal uit de hoek. Aan de overzijde kwam een afstandsschot van Struys nog het dichtste bij een doelpunt. Voor de rest haperden de voetballende acties die Diegem de laatste weken op de mat wist te brengen te vaak en brachten de directere speelwijze van de Limburgers ook geen zoden aan de dijk.

Het werd hoe langer hoe meer duidelijk dat de ploeg die toch tot scoren zou komen de winst zou cashen. En zo kwam het ook uit, zodat alle thuissupporters in gedachten terugkeerden naar minuut vijf van de wedstrijd. Toen werd de doorgebroken Sulejmani in het strafschopgebied neergehaald en volgde een warrige scene waarin de bal eerst buiten de rechthoek werd gelegd en vervolgens na tussenkomst van de lijnrechter op de stip. Deflem trapte de penalty maar keeper Gijbels koos de goeie hoek en verijdelde Diegems’ vroege voorsprong.

Diegem kan blijkbaar nog verliezen, we waren het even uit het oog verloren. Laat ons dus vooral niet te hard ontgoocheld zijn, want Diegem speelt, ondanks de vele blessures, een schitterend seizoen. Volgende zaterdag gaat het richting de Kempen. Lille United knoopte na een rijtje verliesmatchen weer aan met een overwinning op Jong KV Mechelen.

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Diegem0
Hades1

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.

Tags