Blessuretijd.

Het WK voetbal doorkruist de competities in de lagere reeksen en dus gingen K. Diegem Sport en SK. Pepingen-Halle al op zaterdagmiddag aan de slag. Leuke afwisseling, niks mis mee. Opvallende nieuwigheid op het WK is trouwens het fel optrekken van de blessuretijd, wedstrijden die over de 100 minuten gaan zijn niet uitzonderlijk meer. Uiteraard met de bedoeling om het ergerlijke tijdrekken bij voorsprong aan banden te leggen, en dat valt toe te juichen. Eens kijken echter of die regeling het volhoudt op termijn. Dat de live uitzendingen in de problemen komen bij het programmeren van de reclameblokken zou wel eens roet in het eten kunnen gooien.

Diegem had door de laatste uitslagen een mooi sprongetje gemaakt in de rangschikking en kwam in een behoorlijke flow te zitten, waar de thuisploeg de spanning voelde na een 1 op 9, weliswaar niet tegen de minste ploegen, maar toch. Op het veld bleef deze premisse niet overeind. Beide ploegen hielden elkaar zowat in evenwicht en de zwierigheid van Diegem van de vorige weken verviel tot zoutarm voetbal. Het was wachten op echte kansen en toen die uitbleven probeerde Pepingen-Halle het vanop afstand. Na een hoekschop kreeg Diegem de bal niet verwerkt en met een strakke uithaal verschalkte Doudaev onze man-in-vorm Michiels. Diegem moest in de achtervolging, probeerde wat tempo te maken maar de tegenstander echt pijn doen, daar slaagde het niet in. Het was dan ook een ferme opluchting dat Denayer net voor het rustsignaal Deflem wist vrij te spelen schuin voor doel, waarna die doelman Vandervorst met een lage bal passeerde.

Diegem kwam dan wel wat feller uit de kleedkamers, we vermoeden na een vriendelijke bolwassing, maar tot echte ontwrichting van de thuisploeg kwam het maar zelden. Pepingen-Halle hield eerder makkelijk stand en kwam zelf dicht bij een doelpunt met een bal op de lat. Tien minuten voor het einde drong Mayanga ver door over hun linkerflank en met een erg knap gekruist schot trapte hij de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Natuurlijk probeerde Diegem er nog eens alles uit te persen maar het laatste fluitsignaal kwam gevaarlijk dichterbij.

Diegem zit zoals gezegd in de flow, daar verandert deze matige prestatie blijkbaar niets aan. Geïnspireerd door zijn collega’s op het WK telde de ref alle onderbrekingen erbij en in minuut 95 kreeg Diegem nog een hoekschop waarbij Michiels mee naar voor trok en al dribbelend alle aandacht naar zich toe zoog. Tot een schot kwam het niet maar uiteindelijk werd de ingekomen Sulejmani gehaakt in de strafschopzone. De bal ging op de stip en Egerickx behield zijn koelbloedigheid. Vandervorst ging dan wel de juiste hoek in en aaide nog even de bal. Maar die ging wel tegen het net zodat Diegem ultiem het punt uit de brand sleepte. Al bij al was dit gelijke spel de juiste weergave van de wedstrijd. Volgende week zondag om 14.30 uur tegen Tongeren (22 punten) moet er beslist een tandje bij.

WDB.

Uitslag

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Bram EeckhoutGerben Leten
Senne Boeckx
  • Freddy 28/11/2022 at 12:31

    Een punt op verplaatsing ,altijd welkom, proficiat mannen !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.