4 op 6, niet mis!

Naast de huldiging van Pieter Jacobs moest er zondagnamiddag ook gewoon gevoetbald worden, natuurlijk. De terugkeer uit Antwerpen vorige woensdag, met de driepunter op zak, had het gevoel meteen op juist gezet voor de eerste partij in eigen stadion tegen KFC Houtvenne.

De gasten begonnen met panache aan de wedstrijd. Vanuit een verzorgde opbouw geduldig afwachten of er barsten komen in de Diegemse afweer om dan toe te slaan, dat moet zowat het plan geweest zijn. En het balbezit was inderdaad voor de Kempenaars, al bleef de volgende fase, die van de doelkansen, uit.

Langzaam maar zeker ontregelde het jagen op de bal van Diegem het gestroomlijnde spelletje van de tegenstander, zodat Diegem zowaar vier-vijf momenten kreeg waarop het had kunnen en moeten toeslaan. De laatste voorzet was echter telkens niet goed genoeg, en ook een aantal schoten uit de tweede lijn misten rust en precisie.

Daar waar het minder zuiver rondspelen van de bal onder druk hand over hand toenam, zodat de wedstrijd langzaam kantelde in het voordeel van de thuisploeg, liep er bij Houtvenne wel zo’n Van Asten tussen de lijnen, die in staat is uit het niets een goal te maken. Naar binnen snijdend kwam de bal voor zijn mindere rechter te liggen, maar met buitenkant links lukt het evengoed, kan nu ook Michiels getuigen. Het moet gezegd, het was een kunstwerkje van beheersing en timing, en alleen daardoor al mocht de voorsprong verdiend genoemd worden. Want al ging de wedstrijd op dat moment fluks heen en weer, zodat de toeschouwers best een pittige vertoning meekregen, dezelfde Van Asten plaatste de bal net voor de rust ook nog een keer op de dwarsligger. Dan waren het handvol kansen voor Diegem toch minder bedreigend.

Na de rust en wat herschikking zwoegde Diegem zich op het voorplan. Houtvenne probeerde de cool te bewaren, maar het ging toch allemaal wat stroever dan verwacht. Al bleven de mogelijkheden van Diegem te beperkt, en naarmate het einde naderde werd allengs voor een eerste verlies gevreesd. Tot vijf minuten voor tijd De Bouw over de linkerflank de bal oppikte, en een indraaiende voorzet verstuurde die precies tussen vel en vis viel. Via een aai van een teruglopende verdediger verdween de bal in de netten en haalde Diegem haar gram, en het oververdiend punt. En zo ook het feestje voor Pieter van een kransje voorzag.

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Jürgen Van UffelenBenjamin Dewyn
Joel Bollen

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.