Drie punten, punt

Het ‘moeten’ wil je zo lang mogelijk niet uitspreken maar met een blik op de rangschikking naar zowel Diegem Sport als de City Pirates is dat niet meer vol te houden. Wie van beide opponenten op deze druilerige zaterdagavond in de korrels van het kunstgras zou bijten loste de rol. Diegem miste bovendien een zestal mensen wegens blessure, schorsing, ziekte of familiale aangelegenheid en als toemaat viel Labiad nog tijdens de opwarming in hetzelfde mandje.

Maar er stond wel nog een ploeg op het veld, hoor. De thuisploeg verloor zeven van haar laatste acht wedstrijden en hoewel de strijdlust bij de Pirates niet ontbrak kon Diegem al vlug de overhand nemen. Met twee doelpunten binnen de twintig minuten leek de klus nog voor de rust geklaard. Doelman Geens kon de bal van Deflem niet bijhouden en Sulejmani werkte hem in de herneming over de lijn. Acht minuten later haalde Deflem zelf de trekker over na een goeie voorzet van Lokando.

Gody en Mauen lieten geregeld hun tegenstanders ter plaatse en Diegem versierde genoeg kansrijke situaties maar een geruststellende derde treffer kwam er niet van. Dat zou nog voor de rust zuur opbreken toen Ibn El Mokadem te veel vrijheid kreeg en de bal doorheen een bos van Diegemnaars tegen het net joeg. Uiteindelijk moest Michiels nog een poging uit de bovenhoek halen ook, zodat de ongerustheid mee naar binnensloop bij het rustsignaal.

In de tweede helft zette de hernieuwde hoop de thuisploeg aan tot een hoger ritme en Diegem verwaterde. Toch veerden de jongens terug op en Deflem kon laat in de wedstrijd met een subtiele lob en via de onderkant van de lat de 1-3 op het bord plaatsen. Nu zou het toch gebeurd moeten zijn? Nascimento Borges verraste nog in de negentigste minuut maar het zou inderdaad te laat wezen. Diegem haalde verdiend de overwinning maar ontbeerde toch de luciditeit om toe te slaan waar het nodig is om zo’n wedstrijd definitief ‘binnen te halen’.

Krijgen we dit volgende week wel voor elkaar tegen Hades en in de drie resterende wedstrijden voor de winterstop (Bocholt, Berchem en Overijse)? Het moet er maar eens van komen, niet?