Lander Van Lautem is de volgende in het rijtje.

Als 14-jarige aangekomen in Diegem Sport, de verdere jeugdreeksen doorlopen en op 21 september 2014 als 18-jarige zijn eerste speelminuten in de A-ploeg. Als dat het profiel niet is van een Diegem-speler, dan weet ik het niet meer hoor.

In de jaren die volgden had Lander Van Lautem zich al snel weten op te werken tot een vaste waarde in het 1ste elftal. Een echte vleugelverdediger met het nodige pitbull-gehalte, explosief (in de dubbele betekenis van het woord), overlappend wanneer mogelijk, verdedigend wanneer nodig en steeds de nodige ‘grinta’ toevoegend aan het team.

De laatste 2 seizoenen werd Lander echter gekweld door blessures met wisselende beschikbaarheid tot gevolg. Maar ondanks die moeilijke periode blijft Diegem Sport geloven in zijn ‘rechtsback’ en waren we maar al te blij met zijn contractverlenging voor volgend seizoen, dat ondertussen al zijn 8ste zal worden.

Met een degradatie, een promotie en al meer dan 100 wedstrijden op de teller, mag Lander al best een meubelstuk van de club genoemd worden.

Proficiat Lander, succes volgend seizoen en dat je gespaard mag blijven van blessures.

  • Frank Ockerman 01/02/2021 at 19:07

    Toen ik hem naar Diegem lokte , wist ik het al , deze jongen met talent en doorzettingsvermogen zou het waarmaken bij KDS , proficiat Lander

  • Freddy 01/02/2021 at 10:26

    Echt ferm, mannen met clubliefde en daarbij een stevige inzet en een flinke dosis karakter ,zijn in Diegem zeker op hun plaats!Succes Lander !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.