Woordje van de Voorzitter

Het is alsof het vorig voetbalseizoen niet is gestopt.  Sinds de laatste wedstrijd waren er wel steeds zaken die meer dan onze gewone aandacht opeisten.  Er was onder andere de samenstelling van de nieuwe kern, het bijeenkrijgen van de nodige budgetten, het leegmaken van de kantine, de afbraakwerken aan de tribune, kleedkamers en kantine, het verplaatsen van de publiciteitsdoeken naar het jeugdcomplex.  U ziet KDS heeft niet hoeven stil te zitten.  Maar toch kijken we weer met een goed gevoel naar wat komen gaat.

De hierboven aangehaalde werken aan onze installaties aan de Woluwelaan waren echt noodzakelijk.  Het dak en de achterwand van de tribune bevatte asbesthoudende bestanddelen en dat moet natuurlijk vervangen worden.  Iedereen kon ook merken dat de kantine ook heel hard aan een serieuze renovatie toe was. Nieuw raam -en deurwerk, nieuwe nutsleidingen, een aangepaste kleedkamer voor onze ploeg gaan ons complex zeker een frissere aanblik geven.  Jammer dat de toog en de kasten erachter niet worden aangepakt maar bon, we zijn heel opgetogen en een hele dikke merci aan de beleidsmensen die hiervoor hebben gezorgd.

Op sportief vlak kunnen we terugblikken op geweldig seizoen ’22-’23.  Wat aarzelend begonnen, dan een geweldige periode waarin we haast een halve competitie onklopbaar bleken, weeral gevolgd door een mindere periode om er dan een knap eindschot aan te breien. Resultaat: een achtste plaats met slechts een paar puntjes minder dan de subtop. Bovendien werden onze beloften afgetekend kampioen en ook de U17 toonden zich de sterksten van het pak. Hopelijk zien we enkele van deze jongens binnenkort terug bij onze hoofdmacht, maar daar heb ik naar goede gewoonte het volste vertrouwen in.

 

Wat het nieuwe seizoen gaat brengen kunnen we natuurlijk op dit moment niet zeggen.  We gaan toch rekening moeten houden met een belangrijke factor: We moeten noodgedwongen tot het einde van dit jaar ons leuk stadionnetje aan de Woluwelaan verlaten en onze thuiswedstrijden spelen op het jeugdcomplex aan de Kosterstraat.  Niet onoverkomelijk want na de werken is het Calenbergcomplex een pareltje geworden maar het is er vooral de thuishaven en kweekvijver voor onze jongeren.  Nu, onze seniores moeten daar dan maar laten blijken dat ze uit het goede hout gesneden zijn en dan mag die tijdelijke verhuis niet te veel in het kopje spelen.

Voor onze supporters die gewoon zijn om al zittend de wedstrijden te volgen is er ook een belangrijke verandering gekoppeld aan de verandering van locatie.  Er is namelijk geen zittribune aanwezig.  We doen er momenteel nog alles aan om te proberen daar iets aan te verhelpen maar het blijkt of wel niet doenbaar ofwel niet betaalbaar.

Toch rekenen wij, meer dan ooit, op onze trouwe schare supporters.  Zij vormen mee het kloppend hart van onze club en wij hebben hen absoluut nodig om onze ploeg te steunen in goede en kwade dagen.

 

We willen zeker ook onze sponsors niet vergeten. Grote en kleine sponsors zorgen voor de basis van onze werking.  De schermen in de jeugdkantine bieden een leuke kans aan de kleinere bedrijven om hun logo, hun naam en hun business naar onze mensen te brengen voor een interessante prijs.  Neem gerust inlichtingen bij een verantwoordelijke van de club over deze leuke manier van sponsoring.

Beste KDS-supporters en sympthisanten, binnen de club staat iedereen klaar om er weer een fijn voetbalseizoen van te maken.  Wij maken ons sterk dat, ondanks het feit dat we even gaan moeten uitwijken, we er weer alles zullen aan doen om niemand teleur te stellen.

Mocht jij hiervan graag deel uitmaken, K.Diegem Sport heeft jou echt wel nodig.  Er ontbreken nog heel wat vrijwilligers om allerhande posten in te vullen. Wil je bijvoorbeeld graag een handje helpen in de kantine of een kleine administratieve taak opnemen, laat je horen !

 

Forza Diegem !!!

Guy Van Weyenberge
Voorzitter

 • Paula van Rijn 21/07/2023 at 07:36

  Prachtige speech,voorzitter.
  Je bent wel 1 ding vergeten
  (En dat heeft one koning wel gedaan):
  Je lieve vrouw Te bedanken,die altijd achter je staat en ook overal mee gaat..

 • Alain Verfaillie 20/07/2023 at 15:29

  Mss is contact opnemen met een lokale stellingbouwer (Cofral bvb.) om een tijdelijke zittribune te bouwen.
  Kan onder de vorm van sponsoring vd betrokkene gebeuren.

 • Freddy 20/07/2023 at 10:19

  Weer is prachtig verwoord van onze voorzitter, dit is echt wat de meeste positieve ingestelde supporters ook denken 👍👍👍 Bedankt voorzitter om deze stabiele club zo te leiden zoals ze nu is , moet zeker en vast niet altijd eenvoudig zijn .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.