Topschutters van KDS

KDS kwam nog niet aan scoren toe in deze competitie. Hoe dat komt? Tja… er zijn vele redenen voor. Feit is, KDS creëert kansen, en dat is geruststellend.

Trouwens, Egerickx en Benamar scoorden vorig jaar respectievelijk 6 en 7 doelpunten, en dat op een half seizoen. Het zijn mooie gemiddelden voor spitsen, die hen naast de topschutters uit de rijke geschiedenis van KDS plaatsen.

Wist je dat onze topschutter aller tijden, Kamiel Couder, ook rond dat gemiddelde schommelt? In 18 seizoenen maakte hij 281 doelpunten voor groen-wit. In het seizoen 1955-1956 lukte hij een onwaarschijnlijk aantal van 49 doelpunten.

Wist je dat Guillaume Verdeyen de 1e winnaar is van de Zilveren Voetbal (organisatie van Het Laatste Nieuws)? Hij lukte in het seizoen 1964-1965 maar liefst 42 doelpunten.

Wist je dat er nog 2 spelers zijn die meer dan 100 doelpunten scoorden voor KDS? Ariel Jacobs (op de foto rechts op de schoot van Couder) scoorde er net geen 200 (198) en staat daarmee op de 2e plaats in de all-time ranking. De vierde speler die er meer dan 100 scoorde is Pieter Jacobs. Zijn teller staat voorlopig op 123. Dat brengt hem op de 4e plaats, na Kamiel Couder (281), Ariel Jacobs (198) en Guillaume Verdeyen (187).

Wist je dat Luc Stuckens (jeugdsecretaris en bekend gezicht in onze jeugdkantine) ook meer dan 50 keer scoorde voor KDS? In de jaren 70 scoorde Luc in totaal 52 doelpunten, waarmee hij voorlopig comfortabel op de 13e plaats staat in onze topschutterslijst.

Mis geen enkele nieuwsupdate van KDS!

Je kan je aanmelden voor onze wekelijkse update. Zo krijg je iedere dinsdag het nieuws van de voorbije week in je persoonlijke mailbox. Handig toch?
Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *