Relaas vanop de Voetbal- en Multimove-stage van Diegem Sport

De handjesgel-generatie. 

Het valt ons plots op. Wanneer je met de flacon handengel zwaait bieden zelfs de jongste Multimovers spontaan hun handjes aan om hun zoveelste dosis alcoholspetters in ontvangst te nemen. Een naturelle gewoonte heeft zich genesteld in deze jonge kopjes. Moeten we daar nu ongelukkig van worden?

Want ja, een Paasstage organiseren in deze Coronatijden is allesbehalve evident. Bubbels van 10, afgebakende speelzones, niet-kruisende verplaatsingen, de tribune als uitvalsbasis in de buitenlucht voor de lunch- en andere pauzes, het ontsmetten van alles en nog wat, bewegingsspelletjes uitleggen aan jonge deelnemers vanachter een mondmasker, zonder gelaatsexpressie en met gedempt geluid, een enthousiaste, evengoed gemaskerde opa die een kijkje komt nemen onverbiddelijk afvoeren, sorry meneer, wij kunnen echt geen bezoekers toelaten…

Maar kijk, ondanks al deze drempels overheerst een gelukzalig gevoel. Want de kinderen geven zelf het antwoord. Hun gezichten stralen geen angst of eenzaamheid uit, geen corona-trauma’s en geen gebrek aan toekomstperspectief. Hun gezichten stralen amusement en verbetenheid uit, enthousiasme en plezier! Zij ontwaren al het speel- en sportmateriaal en stappen hun wereld van de verbeelding binnen. Afgebakend misschien binnen de grenzen van de opgelegde maatregelen maar evengoed onbelemmerd in hun ontdekkingskracht.

Het is onze plicht als volwassenen om die onbevangenheid te waarborgen. Geen doemscenario’s van onoverbrugbare leerachterstanden, van een verloren generatie of van de instorting van het welbevinden. Want dat leert ons de handjesgel-generatie! Kinderen zijn zo veel weerbaarder dan we soms vermoeden. Straks kijken zij terug op de Coronaperiode als naar een pluisje in de wind… als naar een rare tijd waaruit zij sterk naar voor gekomen zijn.

Daarom een dikke duim of tien aan de organisatoren en de begeleiders van de Paasstage Voetbal en Multimove van Diegem Sport die dit heel goed begrepen hebben, en een fantastische vierdaagse uitgestippeld en uitgevoerd hebben!

Is het allemaal de moeite waard geweest? Hadden we het niet beter voor één keertje overgeslagen. Eén blik op de fotogalerij en de vele enthousiaste reacties van de mama’s en de papa’s en het antwoord is duidelijk.

  • Ilse Tielemans 16/04/2021 at 11:37

    Zalige Paasstage KDS 👍👌 picobello in orde. Zeer leuke week geweest voor Bente 😁

  • Freddy 15/04/2021 at 19:05

    Kinderen iets bijleren en terwijl gelukkig maken is een gave ,die gelukkig bij Diegem Sport veel mensen beheersen !Dikke proficiat .

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.