Kern 1e ploeg afgerond!

Iets meer dan een jaar nu zorgt een onrechtvaardig beestje ervoor dat we met z’n allen verstoken blijven van ons geliefkoosde spelletje. Geen wedstrijden, geen supporters, geen kantine, amper trainen. Het zorgt voor woelige tijden in vele voetbalclubs.

De gevolgen hiervan kunnen mogelijk nog maanden zo niet jaren zijn stempel drukken op het amateurvoetbal. Clubs zullen meer de tering naar de nering zetten, kiezen voor jeugd en visie op langere termijn. Spelers zullen kiezen voor standvastigheid en zekerheid en daar waar spelers vaak de touwtjes in handen hadden, zal het zwaartepunt meer en meer naar de clubs verschuiven.

Wel is zeker dat Diegem Sport in deze woelige tijden het hoofd dapper boven water houdt. Tot voor enkele dagen hadden 15 spelers van het afgelopen korte seizoen hun overeenkomst met 1 of 2 jaar verlengd. Met 5 versterkingen en 1 speler die doorgeschoven wordt vanuit Jong Diegem was onze kern zo goed als rond, enkel een extra spits moest het plaatje nog af maken.

Vandaag kunnen we met blijdschap meedelen dat ook Ali Barkellil zijn overeenkomst bij Diegem Sport verlengd heeft met 1 seizoen met een optie voor 2 extra seizoenen. Ali heeft op een korte periode, gespreid over 2 seizoenen en onderbroken door dat vervelende beestje, best wel mooie dingen laten zien. Dat zal zeker enkele andere clubs opgevallen zijn. Een overgang naar een ploeg uit 1ste nationale (vroegere 1ste amateur) was een mogelijkheid en hoewel het voor jonge spelers vaak een droom is om hogerop te geraken, is ook de nodige dosis gezond verstand een belangrijke speler in het spel.

Wat met speelkansen en speelminuten, in welke groep en mentaliteit kom je terecht, hoe gaat men om met jonge spelers, hoe ga je als speler om met de vele kilometers eenzaam in de wagen op weg naar een wedstrijd die je liever niet wil spelen of een training die je ook thuis had kunnen doen? De beste oplossing voor Ali en een positief antwoord op al de vorige vragen lag bij de club waar hij al sinds zijn 5 jaar voetbalt. Tot die vaststelling was Ali ook gekomen.

Met Ali erbij is dus 73% van de kern van vorig seizoen behouden. 8 van de 22 spelers in de A-kern hebben een verleden in onze jeugdafdeling. Als we ons nu nog even met z’n allen aan de maatregelen houden en tevens een vaccin laten zetten, dan kunnen we hopelijk vanaf eind juli opnieuw komen supporteren voor onze geliefkoosde kleuren om achteraf in de kantine te kunnen bijpraten en beseffen dat we in Diegem toch weer een mooi ploegje bij elkaar hebben gekregen.

  • Jan BOLSENS 30/04/2021 at 12:28

    Proficiat om ,ondanks de moeilijke tijden, er toch WEER in geslaagd te zijn een competitieve kern samen te stellen.
    Het doet ons ,de supporters, nog meer verlangen naar de “normale” tijden. Een (mooie) wedstrijd voetbal zien, daarna er over discuteren tussen pot en pint. Ieder zijn eigen mening (we zijn als supporter toch allemaal een beetje trainer langs de kant).
    Hopelijk wordt het vlug einde juli en verloopt alles +/- terug normaal.

  • Freddy 30/04/2021 at 04:29

    Proficiat Ali , je hebt de juiste beslissing genomen ! Een win win , situatie voor jou en KDS !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.