Een punt erachter!

In de laatste wedstrijd van het seizoen begroette K. Diegem Sport op Calenberg met een kistje Champagne de kersverse kampioen van tweede nationale B: Belisia Bilzen SV. Terwijl Sporting Hasselt vorige week struikelde in de laatste minuten van hun wedstrijd tegen Rupel Boom, haalden de Limburgers de 1-0 over de streep tegen Jong KV Mechelen. Scherprechter spelen in de titelstrijd zat er dus niet meer in op de laatste speeldag, maar Diegem en Belisia, hun supporters getrouw, beslisten er toch een open en pittige wedstrijd van te maken. Al na tien minuten een eerste tegenslag voor Diegem toen Jiyar na een duel niet verder kon. Later in het ziekenhuis werd een breuk in de voet vastgesteld.

Diegem speelde goed mee tegen de ploeg die straks geen mal figuur zal slaan in eerste nationale. Een paar schuchtere pogingen leverden niets op en rond de 25ste minuut toonden de bezoekers waar het kalf gebonden ligt. Landuyt kreeg twee keer op rij wat ruimte en twee keer lag de bal in de netten. Efficiëntie is de sleutel naar het geluk en dat werd door de kampioenen nog eens duidelijk gemaakt. Diegem reageerde niettemin en Deflem wist op voorzet van Labiad te milderen tot 1-2, wat meteen de ruststand werd.

Toen Bounou en Bongiorno na de rust aandikten tot 1-4 gaf niemand nog een stuiver voor de thuisploeg maar de veerkracht van Diegem bleef overeind tot de laatste minuten van het seizoen. Sulejmani kreeg een paar mogelijkheden maar het vizier week blijkbaar af. Op penalty na een fout op Gody slaagde hij erin keeper Jans te kloppen, zij het in twee tijden. Na een hoekschop in minuut 87 deed hij dit kunstje nog eens over. Hoewel de gelijkmaker er niet meer in zat in kon Diegem afsluiten met een prestatie die zo’n beetje de samenvatting is van het seizoen. Vele blessures doorkruisten het pad naar een hogere rangschikking maar het voetbal was vaak erg goed en avontuurlijk, ook tegen sterke tegenstanders. Dat leverde een hoop gescoorde doelpunten op maar ook te veel goals tegen. Onze staf heeft het schip echter veilig in de haven gebracht en dat mag best gelauwerd worden in een periode dat het Vlaams-Brabantse voetbal op apegapen ligt.

Na de viering van Yentl Egerickx en Axel Frix die de club verlaten maar geprezen werden voor hun jarenlange inspanningen voor Diegem Sport, sloot het team af met een bescheiden maar authentiek feestje in onze kantine.