Cum Laude met 40%

Bij Koninklijk Diegem Sport staan we er voor gekend dat we eerder bescheiden zijn. We doen geen grote uitspraken en nemen geen standpunten in. Blijkbaar zijn we soms zelfs iets te braaf en iets te correct?

En dit ondanks de prima resultaten die we steeds weer voorleggen.

Naar het schijnt zijn er zelfs mensen/clubs jaloers op ons… “Hoe doen jullie dat toch ieder jaar weer opnieuw op dat niveau?”. Men zegt ook wel eens dat we soms is wat meer mogen uitpakken met onze “status”, met de resultaten, etc.

Wel, bij deze…

Met nog 4 speeldagen te gaan lijkt het er op dat KDS de enige ploeg is uit onze regio dit zal overleven in 2e amateur. Meer zelfs, in het Brabantse voetballandschap is KDS de eerste club naast profclubs Union, Anderlecht, OHL en RWDM en Tienen in 1e amateur.

Hoe we dit doen? Wel, het recept is zeer simpel: inzetten op eigen jeugd. En niet alleen zeggen dat je inzet op eigen jeugd, het ook effectief DOEN! Niet af en toe een jeugdspeler uit noodzaak als 14e of 15e toevoegen aan de wedstrijdkern. Geen gekke transfers in de zomerperiode. Al zeker geen paniektransfers als het even wat moeilijker gaat. Continuïteit en vasthouden aan onze eigen visie en missie bleek ook dit jaar het succesrecept.

Om dat te staven delen we graag een cijfer. Momenteel zijn maar liefst 40% van de speelminuten bij onze 1e ploeg ingevuld door onze eigen jeugd. Dat is zelfs 5% meer dan het ambitieuze objectief die we ons zelf opleggen. Op de universiteit geraak je met dit cijfer niet door de deliberatie, maar in voebalmiddens zijn we het er allemaal over eens: dit is “geslaagd met grote onderscheiding”. De felicitaties van de jury? Die mag iemand anders geven (die bescheidenheid, weet je wel).

Een welgemeende dankuwel aan al onze jeugdtrainers. Jullie leveren dag in dag uit geen 3-sterren of 4-sterren opleiding, dit is een 5-sterren jeugdopleiding!
Hoedje af voor de trainers van de 1e ploeg, die het steeds weer opnieuw klaarspelen om onze eigen jeugd in te passen en een competitief, strijdbaar elftal tussen de lijnen te brengen.
Dit is natuurlijk ook niet mogelijk zonder de oeverloze inzet van alle vrijwilligers in de club. Van de poetsploegen tot de kantinemedewerkers en de afgevaardigden. Van de eventmedewerkers en losse medewerkers tot de bestuurders, …

Samengevat: een speekmedaille aan ons zelf, als club.

Wij zijn supertrots!

  • Dirk Michiels 10/04/2024 at 11:39

    Een welgemeende proficiat Diegem Sport! Jullie doen het geweldig, met een duidelijke visie. Vanwege een Sporting Kampenhoutsupporter.

  • Freddy 09/04/2024 at 09:18

    Dikke dikke ,geweldige proficiat aan iedereen die zijn steentje of dikke steen bijdraagt om deze resultaten te bekomen . Met nog een speciale vermelding aan onze voorzitter,die altijd rust uitstraalt en zeker zijn verdienste heeft om dit allemaal te verwezenlijken !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.