Diegem stunt in het Pierre Cornelisstadion!

Winst K Diegem Sport ASV Geel

Het Pierre Cornelisstadion betreden, het is een beetje de geschiedenis binnenstappen. Natuurlijk beleefden de olijke supporters van den Iendracht ooit betere momenten dan dat ze nu, in tweede amateurklasse, moeten proberen aan te sluiten bij de koplopers in de stand. Tegen het nietige Diegem Sport verdorie. Ze verliezen er hun ware aard niet bij, ergens tussen goede luim en deceptie, gelardeerd met humor of sarcasme, navenant.
Hoe zou Diegem hier voor de dag komen? Gesterkt door de twee opeenvolgende overwinningen en het afschudden van het etiket “moeilijk scoren”? Of toch wat onder de indruk van de Aalsterse sfeer en aanhang, pakweg 1000 man sterk?

Zoals verwacht probeerde Eendracht Aalst de klus van bij de aanvang te klaren met de druk van veel vooruit schuivende artillerie, al bleven de schuchtere pogingen onder het bedreigingsniveau van een alweer goed keepende Michiels. Zoveel aanvalslust boden Diegem bovendien de kans om van de achtergelaten ruimte te profiteren. Denayer ontsnapte aan de linkerkant en schoof de bal voor de voeten van de inlopende Honshoven, die er jammer genoeg niet in slaagde de bal laag te houden.

De thuisploeg was meteen gewaarschuwd, maar had maar één keuze. Het varkentje wassen en al uitkijken of de overwinning het halen van de eerste periodetitel binnen bereik hield. Naar de rust toe werd de druk opnieuw opgevoerd, Diegem moest achteruit maar de Aalsterse supporters bleven op hun honger en zochten alvast de kantines op.

Bij de start van de tweede speelhelft kwam een opgenaaid Aalst uit de kleedkamers. Het leverde ze meteen twee gele kaarten op, en voorlopig geen doelkansen. Dit was het moment dat Diegem toesloeg. De bal bleef hangen na een vrije trap en een instormende Labiad gooide zich met de kop naar de bal en bracht Diegem op voorsprong. Er bleef de thuisploeg niets anders over dan het offensief nog wat op te drijven en het moet gezegd, Diegem kreeg het een kwartiertje moeilijk. Twee kopballen, van Cocchiere en van Mitu, vielen op de lat en een poging van Van Den Eynde ging nipt naast.

De Diegemse staf greep in, geen extra verdediger, mooi niet. Wel de snelle De Cuyper, om het onverhoeds aanvallende Aalst wie weet de beslissende pikuur te geven. Een tweede goal leverde het niet op, maar toen Benlouafi hem met één van zijn weergaloze passes alleen voor doelman Devriendt afzonderde, had die laatste geen andere keuze dan de Diegemse aanvaller buiten de rechthoek “uit te schakelen”. De bal ging terecht niet op de stip, maar Devriendt moest even terecht, met een rode kaart naar de kleedkamer.

Met z’n tienen steeg alleen de Aalsterse frustratie, want in het vooruitzicht van een verwoed slotoffensief ging de pas ingevallen Ladrière over de schreef. Hij tackelde De Bouw overhoop en mocht zijn keeper achterna.
Met negen flikkerde het waakvlammetje nog even, vooraleer definitief uit te doven. Diegem stunt en haalt de scalp van de ajuinen binnen. Het zoekt beetje bij beetje de aansluiting met de middenmoot, een gegeven dat een paar weken geleden nog onmogelijk leek. Met een beetje geluk vandaag? Wellicht wel, maar evengoed afgedwongen door een weergaloze teamgeest en fysieke bereidheid. Laat ons later in de competitie eens nakijken hoeveel clubs er in het Pierre Cornelisstadion een clean sheet binnenhalen en de drie punten pakken.

Uitslag

PloegGoals
Aalst0
Diegem1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Erik BuryErwin Hermans
Tom Verheye

Mis geen enkel verslag!

Schrijf je in op onze wekelijkse update, zo mis je geen enkele communicatie van onze club, zoals bijvoorbeeld deze.
  • Freddy 28/10/2019 at 17:08

    Proficiat,mannen……..3 op een rij is mooi, maar 4 op een rij is nog mooier👍👍 ,volop er tegen aan zondag 😉

  • Joris 28/10/2019 at 15:31

    Zalige Foto …

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.