Diegem in de Beker van België

Deze week worden de 16e finales van de de Beker van België afgewerkt. Ook dit jaar was onze bekercampagne niet echt een succes. In de 2e ronde, bij onze 1e wedstrijd, werd KDS uitgeschakeld door Stade Brainois. 3-4 werd het op die warme 4e augustus.

Wist je dat KDS dit jaar tegen Club Brugge zou uitkomen indien het al haar bekerwedstrijden had gewonnen? Stade Brainois schakelde in de 3e ronde nog Hoogstraten uit na penalty’s. Nadien was Torhout een maatje te sterk. Zij moesten op hun beurt in de laatste voorronde het onderspit delven tegen Francs Borains, dat vanavond Club Brugge ontvangt.

Wist je dat wij in de jaren 80 een stevige bekerreputatie opbouwden? In 1983 stootten we een eerste keer door en was Cercle Brugge een maatje te sterk (0-4). 2 jaar later trok KDS naar KV Mechelen. Het grote Mechelen (met onder andere Piet Den Boer, Koen Sanders, Erwin Koeman en Grame Rutjes) had uiteindelijk verlengingen nodig om KDS te kloppen (4-1). Eén jaar later was SC Charleroi te sterk (3-1).

Wist je dat er 15 jaar later in Diegem een heuse volksverhuis plaats vond? Op 17 november 2001 trok KDS immers met meer dan 800 supporters naar Sint-Truiden. Het werd een onvergetelijke avond. STVV had een penalty in geschenkverpakking nodig om de voorsprong van KDS uit te wissen. 5 minuten voor affluiten werd alle hoop weggeveegd en werd het uiteindelijk 2-1.

Wist je dat KDS in 2008 een laatste keer doorstootte tot de 16e finales? Toen kwam Lokeren uit de trommel. Ook op Daknam kwam KDS op voorsprong, en opnieuw was het wachten tot de laatste minuut alvorens Lokeren op voorsprong kwam.

© Foto Belga Image

Mis geen enkele nieuwsupdate van KDS!

Je kan je aanmelden voor onze wekelijkse update. Zo krijg je iedere dinsdag het nieuws van de voorbije week in je persoonlijke mailbox. Handig toch?
 

 

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *