Nieuwkomers seizoen 2018-19

Elias Blanckaert

Op het middenveld versterkte KDS zich met Elias Blanckaert. Elias is 21 jaar en komt over van Sterrebeek. Hij doorliep de jeugdreeksen van Woluwe-Zaventem en genoot al een paar seizoenen de belangstelling van KDS. Via een ommetje bij Sterrebeek (onder onze huidige coach Nico Van Nerom), is Elias nu bij KDS beland.

Cédric Mertens

Cédric Mertens, De naam klinkt sommige supporters misschien wel bekend in de oren en dat kan. Cedric doorliep namelijk de jeugdreeksen van KDS. Na tussenstops bij de buren uit Zaventem en Sterrebeek koos Cedric opnieuw voor Diegem Sport. Daar zijn we blij om! Cedric is 20 jaar en speelt doorgaans als centrale verdediger.

Dieter Vanderelst

Dieter Vanderelst speelde vorig jaar bij Tempo Overijse en was voordien nog actief bij Sterrebeek.
De nu 30-jarige Vanderelst brengt naast een pak ervaring ook de nodige lengte mee, wat als centrale verdediger altijd een leuk extraatje is. Wij rekenen ook op Dieter om onze jonge bende mee op sleeptouw te nemen.

Maxime Pfaff

Net zoals heel wat andere nieuwe spelers komt ook Maxime Pfaff over van een ploeg uit de regio. Maxime verdedigde de laatste jaren immers de kleuren van KFC Melsbroek na zijn jeugdreeksen, net als Elias Blanckaert, te hebben doorlopen bij Woluwe-Zaventem. De 22-jarige rechterflank is niet alleen zeer snel maar scoorde vorig jaar ook regelmatig zelf. Twee leuke eigenschappen in het moderne voetbal.

Dieter Charlier

De volgende in het rijtje is Dieter Charlier. Deze 27-jarige aanvallend ingestelde speler kan zowel op de flank als centraal uit de voeten en komt over van ERC Hoeilaart. Voordien speelde Dieter onder andere bij Overijse, SK Londerzeel en Zaventem.

Jonathan Van der Meeren

Jonathan van der Meeren, 19 jaar, komt over van Union, waar hij vorig jaar actief was als doelman van de beloften in 1B. Jonathan zal dit seizoen de strijd aangaan met Dean Michiels en Lucky Lenseclaes voor een plaatsje onder de lat.

Mehdi Benlouafi

Met zijn 28 jaar is Mehdi Benlouafi na Jacobs en Vanderelst een van de oudste spelers van onze alweer zeer jonge groep. Mehdi is een echte nummer 10 die overkomt van Sterrebeek. Voordien was hij onder meer actief bij Zaventem, waar hij een groot aandeel had in de promotie naar 2e klasse. Wij rekenen op Mehdi om onze spitsen in de juiste stelling te brengen met zijn uitgemeten voorzetten.

Yentl Egerickx

Met Yentl Egerickx zijn we aanbeland bij de laatste nieuwe speler. Met zijn amper 18 jaar is hij de jongste van de bende. Yentl doorliep de jeugdreeksen van Grimbergen en maakte op 15-jarige leeftijd de overstap naar Eendracht Aalst, waar hij vorig seizoen al een paar keer zijn opwachting maakte in de fanionploeg. Yentl wordt als een talent bestempeld, en waar kan zo’n ruwe diamant nu beter tot ontplooiing komen dan bij KDS?

Vic Carleer

Ook onze trainersstaf onderging een wijziging: Vic Carleer kruiste als speler regelmatig het pad van KDS als middenvelder van SK Londerzeel. Zijn trainerscarrière begon hij als assistent van onze huidige coach Nico Van Nerom bij Sterrebeek. Vorig seizoen was Vic actief als hoofdtrainer van Strombeek maar verkoos terug het werk aan de zijde van Nico.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.