Twee gezichten.

De verwachtingen van een wedstrijd in de middenmoot van het klassement op het einde van een seizoen moeten niet al te hoog ingeschat worden. Diegem Sport en Hades Hasselt wilden er heus nog wel wat punch instoppen maar keken vermoedelijk ook met een half oog naar de volgende en meteen laatste wedstrijd op het programma. Beide teams konden immers een rol gaan spelen in het ultieme titeldebat. De thuisploeg mag volgende zondag naar de buren van Spor Hasselt en Diegem ontvangt Belisia Bilzen. Wanneer de afstand tussen de nummers 1 en 2 van de reeks bewaard werd dan zou er op die slotdag nog alles op het spel staan.

Diegem begon goed aan de wedstrijd en kreeg al een flinke kans toen Deflem alleen voor keeper Gijbels verscheen. Hij raakte echter niet omheen de Limburgse goalie. Hades klopte maar even op de deur via Kessels maar Ceulemans pareerde. Rond minuut twintig klom groen-wit verdiend op voorsprong na een erg mooie aanval over rechts, een goede voorzet van Gody en een kalme afwerking van Egerickx.

Gody dikte bijna aan tot 0-2 maar zijn gekruist schot werd door een attente Gijbels gepakt. Rond het halfuur verkwanselde Diegem vervolgens in één minuut tijd haar veelbelovende uitgangspositie. Kessels profiteerde van een balverlies met de gelijkmaker en Boonen trok Hades meteen op voorsprong. Toen In minuut 37 Mbenza-Kuti er 3-1 van maakte leek het liedje van Diegem nog voor de pauze uitgezongen.

Maar aangeschoten wild wil nog wel eens ferm uithalen. Deflem versierde al meteen na de rust een dot van een kans en scoorde zelfs twee minuten later maar die goal werd wegens offside teruggefloten. Een schot van Mauen werd afgeblokt en één van de pogingen op corner werd op de lijn geweerd. En toch zou Diegem nog erg lang moeten wachten op de aansluitingstreffer. Het laatste kwartier was al ingegaan toen Deflem nog maar eens doorheen de Hasseltse defensie spurtte en nu wel de netten vond. Nogmaals de vlam in de pan dus en Mauen kon een paar minuten voor affluiten een afvallende bal overtuigend in de verste hoek knallen! Geen mens die dit onverdiend kon noemen en Diegem graaide op die wijze nog het punt mee dat de positie in de linkerkolom in stand houdt.

Op weg dus naar de afsluiter van het seizoen volgende zondag. De Spor verziekte zelf de sportieve feestjes van Hades en Diegem door in de eindfase van haar wedstrijd op Rupel Boom nog twee doelpunten en het verlies te slikken. En het eigen feestje, natuurlijk. Want nu moet het de eindronde in om de promotie alsnog af te dwingen. Nog eens verder kijken bij Rik en Sam dus.

Volgende zondag liggen de bloemen klaar voor kampioen Belisia Bilzen op Calenberg om 15.00 uur. Toch nog een mooie afspraak, beste supporters…