Zakelijk hoger op.

De uitwedstrijd bij Wezel Sport kondigde zich aan als een zware opdracht. Niet alleen was het de verste verplaatsing van het seizoen, de promovendus kon bovendien een perfect thuisrapport voorleggen. Vier thuiswedstrijden afgewerkt, evenveel overwinningen op het conto. Met nog een gelijkspel op Berchem er bij, toch altijd een moeilijke verplaatsing, stond de teller op 13 punten na 8 wedstrijden. Een meer dan geslaagde start dus. Vanop een 6e plaats in het klassement keken ze in Mol met vertrouwen uit naar de komst van een voorlopig zwoegend Diegem.

Na de vele afwezigen omwille van verschillende blessures doemde voor het eerst dit seizoen ook het spook van de gele kaarten op. De Koker verzamelde als eerste 3 gele kaarten en was geschorst. Een zoveelste tactisch schuiven was de opdracht voor de technische staf, dat verraste met Labiad op het middenveld.

Ook al was het meeste balbezit aanvankelijk voor de thuisploeg, het tactisch plan hield stand. KDS kwam stilaan meer in de wedstrijd, zeker na de rode kaart voor Kolen. Met de rust in zicht zette Gody zijn ploeg al bij al verdiend op voorsprong met een prachtig doelpunt. Hadden we het onlangs nog over momenten pakken in een wedstrijd, dan was dit er een perfect voorbeeld van. De wedstrijd was uiteraard verre van gespeeld, want iedereen weet dat 10 tegen 11 vaak een lastigere klus is dan 11 tegen 11.

En zo geschiedde. Wezel Sport drukte na rust steeds meer door, KDS counterde enkele keren gevat, maar de beste kansen waren voor de Mollenaren. Een kopbal van Yildiz spatte uiteen op de paal en niet veel later werd een doelpunt van Van de Gevel afgekeurd wegens buitenspel. KDS trok finaal aan het langste eind en sleepte een eerste 6 op 6 uit de brand. Twee overwinningen op rij dankzij een zakelijk 1-0. Op die manier geraken we stap voor stap ook verlost van een vervelende statistiek waaruit blijkt dat KDS na City Pirates het meeste tegendoelpunten slikte tot nog toe.

Deze dubbele driepunter brengt ons stilaan weer tussen de mensen, de mindere start lijkt vergeten. Ook dit seizoen is 2e amateur een reeks waar iedereen van iedereen kan winnen. Een blik op het klassement leert ons dat maar liefst 13 ploegen op een zakdoek van slechts 6 punten staan. Daarom zal KDS pas echt uit de gevarenzone zijn als de reeks zonder nederlaag nog een tijdje stand houdt. Te beginnen nu zondag in eigen huis tegen Houtvenne.

© Mpics

Uitslag

PloegGoals
Wezel0
Diegem1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Tom LamberigtsBart Berckvens
Stef Van Briel