‘t is goed in ‘t eigen hert te kijken.

Je veronderstelt toch dat in de kring van referees geweten is hoe het er op de Racing aan toe gaat. Een vlieg landt op het puntje van de grote rechthoek en het publiek schreeuwt het uit. Dan moet je sterk in je schoenen staan om gewoon de waarheid te fluiten: dit was veel te flut om een strafschop te krijgen. En vooral als later blijkt dat die strafschop na precies vier minuten voetballen beslist over de drie punten wordt het des te pijnlijker.

Natuurlijk ontslaat dit Diegem niet om in het eigen hart te kijken. Want wat er volgde was er evengoed over. Enkele onwaarschijnlijke beslissingen en acties binnen de voor de gelegenheid blauwe formatie leidden tot een paar mogelijkheden voor de thuisploeg in cadeauverpakking. Met kunst en vliegwerk gered door Michiels of een verdedigend been of bij een tweede, nu terechte gefloten strafschop, geholpen door Mayanga zelf, die ook vond dat één penalty al ruim bedeeld was en hem naast schoot.

Nadien viel de match in de plooi zoals het vanaf minuut één behoorde te zijn. Diegem herpakte zich en benutte de ruimtes die op dit brede veld beschikbaar zijn. Niet dat het tot grote kansen leidde. Het had gekund na een doorsteekje of enkele diepe combinaties maar we moeten toegeven dat we er niet achter kwamen of keeper Goossens nou een goeie of een doorsnee goalie is. Hij moest geen enkele echt moeilijke bal stoppen en beperkte zich, hoe langer de match vorderde, tot het bij elk rollertje in zijn richting pardoes op de buik vallen in de groteske dans om wat seconden weg te tikken.

Want in die fase was de match beland: de Racing had de mogelijkheden om de winst veilig te stellen verkwanseld en dan weet je, dan ruik je tot in de tribunes dat het angstzweet van de te krappe voorsprong uitbreekt en dat de ommekeer voor de deur staat!

Het is jammer genoeg daar dat Diegem niet thuis gaf. Goed en verzorgd voetbal, dat zeker, maar er is meer nodig om de steekvlam aan te blazen.

De thuisploeg moest meer en meer achteruit, de Rik zou het uitgeschreeuwd hebben: “ze gaan lopen, ze gaan lopen!” Maar neen, te weinig Gerets, te weinig Grun, te weinig hardnekkigheid in de brug tussen dromen en doen!

WDB.

Uitslag

PloegGoals
Racing1
Diegem0

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Bram EeckhoutSenne Boeckx