KVK Westhoek vs K Diegem Sport

Samenvatting

Westhoek maatje te groot

Diegem kreeg voor de opener van de competitie meteen de verste trip voorgeschoteld. De alliantie KVK Westhoek verenigt Poperinge en Ieper en brengt een sterke en ervaren ploeg tussen de lijnen. In de bekercampagne wipten ze gezwind KSV Oudenaarde (eerste amateur) en vorig seizoen speelden ze 51 punten bij elkaar en eindigden op een vijfde plek in tweede amateur.

De West-Vlamingen zochten even naar het juiste toerental en een strijdlustig Diegem kreeg voorwaar de eerste kansen. Denayer dook schuin voor doel op maar legde terug waar een poging op doel wellicht de betere keuze was. Door keeperperikelen bij de thuisploeg (twee doelmannen geblesseerd) stond de jonge Lemaire tussen de palen. Die stond even later op de juiste plaats om knap redding te brengen op een poging van Bautmans, waarna de rebound ook nog van de lijn geveegd werd.

Een hoopvol kwartiertje dus waaraan Misiatu even later abrupt een einde maakte. Dat wordt wennen natuurlijk, een reeksje hoger. Eén gaatje laten is genoeg, het afstandsshot verdween diep in het hoekje. Geen echte kans, maar wel 1-0. Toen Sucaet nog geen vijf minuten later te weinig weerstand kreeg bij een vrije trap van Ternier kopte hij de bal fijntjes voorbij Michiels en stond de 2-0 op het bord. De mentale meter bij de thuisploeg klom naar “dit varkentje is gewassen”, die van Diegem zakte naar “dit krijgen we niet meer rechtgezet”.

En toch volgde op het half uur nog de grootste kans voor Diegem toen de diepspurtende Charlier de bal perfect kreeg aangespeeld. Hij vermoedde wellicht niet zoveel vrijheid en schoot de bal wat overhaast over het doel, jammer. Met de rust in zicht plaatste topschutter Ternier de bal netjes in de hoek en klapte het boek definitief dicht voor Diegem.

De overbodige tweede speelhelft bracht toch nog wat leuke momenten, van beide teams overigens. Michiels moest het vaakst aan de bak, ootmoedig toegegeven, al ging de kopbal van Jacobs toch ook maar rakelings naast en werd een knap doelpunt van Egerickx afgekeurd door een overigens uitstekend leidende ref Patrouille. Dit alles voordat het doek viel na een poging van Bah die afweek op het blok van Bautmans, waarna de bal met een gelukje over Michiels in doel viel.

Ere wie ere toekomt, dit Westhoek bleek een maatje te groot voor een moedig Diegem, dat op zoek is naar de waardeverhoudingen in deze reeks. Is dit Westhoek topvijf? Niets aan de hand dan. Is dit Westhoek een eenvoudige middenmoter, dan krabben we ons wel door de haren. Antwoord over een paar weken.

Uitslag

PloegGoals
Westhoek4
Diegem0

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
02/09/2018 15:00 Tweede afdeling VV 2018 - 2019

Stadion

CrackStadion
Zillebekevoetweg 1, 8900 Ieper, België