K Diegem Sport vs K Olsa Brakel

Samenvatting

Eerste winst voor Diegem

Olsa Brakel sprokkelde al vier punten bij elkaar in deze competitie en leek erop gebrand om de puntenloze thuisploeg op een moeilijk te overbruggen achterstand van zeven punten te plaatsen. Diegem daarentegen hunkerde naar de eerste punten en verdiende die ook stilletjes aan, na haar verdienstelijke partijen tegen Gullegem, Menen en Petegem. Het werd aftasten in het eerste kwartier en het was Diegem dat de eerste prikken wist uit te delen. Frick geraakte doorheen de Brakelse defensie en poogde de bal langs doelman De Prez te schuiven. Die dook in de voeten en toen het stof opgetrokken was legde de ref de bal op de stip. Benamar aanvaarde in dank en bracht Diegem op voorsprong. Voor het eerst dit seizoen, eindelijk.

Meteen verscherpten de verhoudingen tussen beide ploegen, Diegem besefte dat tegen dit Brakel oogst mogelijk was, nog meer toen Frick Benlouafi afzonderde voor De Prez. Diegems spelmaker schoof de bal echter voorlangs en de dubbele voorsprong kwam er dus niet. Brakel poogde de wedstrijd in handen te nemen en vooral de kwikzilveren Hebbelinck, handig en snel, tekende voor enkele gevaarlijke rushes en voorzetten. Eén van die voorzetten werd door Michiels geweerd en de rebound werd door Van Den Bossche over gekeild. Uiteindelijk de enige echte kans voor de bezoekers voor de rust.

In de tweede helft probeerde coach Huysveld het vuur in de pan te krijgen door twee wissels, al viel de gelijkmaker gewoon uit de lucht. Het doorkoppen na een vrije trap leverde niets op maar opnieuw legde de ref de bal op de stip, een duwfout zo bleek. De Haspe bracht de bordjes in evenwicht en Diegem kon opnieuw beginnen. In een partij die wellicht geen schoonheidsprijs verdiende, wist een niet aflatende thuisploeg het laken naar zich toe te trekken. Het waren Benlouafi en de op hoekschoppen mee naar voor schuivende verdedigers die beslissend uitpakten. Eerst schoot Benlouafi de bal op de paal, waarna Vanderelst de rebound binnenschoof en wat later wist De Prez een plaatsbal van Benlouafi af te weren, maar Jacobs prikte die binnen en verzekerde aldus de eerste drie punten voor Diegem.

Eindelijk, verdiend haakt Diegem zijn wagonnetje aan. Met plots de hele rechterkolom in de rangschikking binnen het bereik, zo bizar zit deze competitie in elkaar. Volgende zaterdag staat de trip naar Gent op het programma. Een tegenstander van een ander kaliber, ongetwijfeld. Al komen ze voorlopig ook niet verder dan vijf punten! Diegem moet elke tegenstander in de ogen durven kijken.

Uitslag

PloegGoals
Diegem3
OLSA Brakel1

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
30/09/2018 15:00 Tweede afdeling VV 2018 - 2019

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België