K Diegem Sport vs FC Gullegem

Samenvatting

Een koude douche teveel.

Toffe sfeer op de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Jeugdafdeling van Diegem Sport, zo’n 400 spelertjes van klein tot groot, maakte haar entrée en werd aan het publiek voorgesteld. Met wat extra randanimatie, een paar springkastelen voor de jongeren en wat drankkraampjes voor de jeugdcoaches en de papa’s en de mama’s wist Diegem de kermisambiance van op het De Cockplein in het gemeentestadion te loodsen.

Tot daar de toekomst, nu voor de knikkers. In de openingsscène van het tweede amateuravontuur, vorige week in de Westhoek, werd Diegem meteen in de loopgraven gedrongen. Dat mag niemand verrassen, op bezoek bij de toppers van deze reeks zullen de punten niet zo maar te rapen vallen.

Vandaag was een ander gegeven. Met enige voorzichtigheid kon FC Gullegem een categorietje lager ingeschat worden. Dit zijn de tegenstanders waartegen punten gepakt moeten worden om de duur bevochten plek in tweede amateur veilig te stellen.

De match begon zoals te verwachten viel. Zowel Diegem als Gullegem toonden de intentie om zo snel mogelijk hun nederlaag van vorige week uit te wissen. Dat leverde in het openingskwartier wat gensters hier en daar, waarbij de bezoekers met een paar vrije trappen en corners iets meer drukten, zonder echt voor gevaar te zorgen. Diegem herstelde prompt het evenwicht en creëerde een eerste grote mogelijkheid toen Charlier via Egerickx afgezonderd voor Vanderschaeghe verscheen. De bezoekende keeper pareerde echter en voorkwam hiermee een mogelijk bevrijdende openingstreffer voor de thuisploeg. Nadat ook Diegem dreigde met enkele hoekschoppen moest aan de overkant Michiels nog eens gepast zijn doellijn verlaten om onheil te voorkomen. Na een knappe tegenaanval van Diegem aarzelde Egerickx iets te lang om de inlopende Charlier te bedienen, zodat  Vanderschaeghe nogmaals kon tussenkomen.

Nog geen vijf minuten in de tweede speelhelft vond de ervaren Khiter het gaatje in de Diegemse afweer en bezorgde groenwit de gevreesde koude douche. Diegem krabbelde echter terug overeind, Charlier was iets sneller bij de bal dan keeper Vanderschaeghe en de bal ging op de stip. Derde of tweede amateur, een penalty van Jacobs gaat erin, het evenwicht nu ook op het scorebord hersteld.

Diegem wilde meer, Van Lautem ontsnapte centraal doorheen de Gullegemse defensie en prikte de bal binnen, maar de vlag van de grensrechter ging de hoogte in en het liedje ging niet door. Benamar schoot vanop afstand maar de bal zwiepte langs de verkeerde kant van de paal en dezelfde Benamar vond nogmaals keeper Vanderschaeghe op zijn weg naar het doel.

Ging Diegem te gretig op zoek naar de drie punten? Neen toch? Om drie punten bij te tellen in de rangschikking moet je al drie gelijke spelen over de streep halen. Aan de andere kant schoof er toch wat veel volk uit positie in die ultieme minuten van de wedstrijd. De geslepen Khiter profiteerde optimaal en bezorgde de thuisploeg in de 88ste minuut een tweede koude douche, die niet meer recht te zetten viel. Zonde.

Stilaan krijgt Diegem meer zicht op de weging van de verschillende ploegen in de reeks. Westhoek bevestigt met zes op zes, alleen in het gezelschap van Wijgmaal op kop. En dit Gullegem bleek niet sterker dan Diegem, al haalde het wellicht op metier de overwinning binnen. Nog stof tot nadenken genoeg dus, en nog werk genoeg op de plank. Volgende week naar Menen, gewonnen tegen Gullegem op de eerste wedstrijddag, zondag gelijk tegen Petegem.

Uitslag

PloegGoals
Diegem1
FC Gullegem2

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen
09/09/2018 15:00 Tweede afdeling VV 2018 - 2019

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België