Diegem Sport — Berchem

Samenvatting

Net op het einde van de heenronde speelde Diegem voor het eerst dit seizoen gelijk tegen Berchem Sport. Vooraf werd al duidelijk dat het een bewogen wedstrijd zou worden, aangezien voor beide ploegen ongeveer hetzelfde op het spel stond: met een min of meer veilige afstand tot de staartploegen de winterstop intrekken.

De bezoekers openden goed, maar het spel ging toch twee kanten uit. Berchem probeerde het enkele keren van op afstand, maar dat vormde voor Michiels nauwelijks een bedreiging. Wanneer Diegem aan de bal kwam, ging het echter vaak niet snel genoeg om echte openingen te creëren. Bovendien haalde Berchem geregeld het hardere spel boven, en Diegem vond hiertegen weinig verweer. Met de rust in zicht verslapte het allemaal nog een beetje en iedereen maakte zich al op voor de koffie.

Een onschuldige bal op Frix, die door de ref bestraft werd met een vrije trap voor handspel, luidde echter het openingsdoelpunt in. De vrije trap werd voor het doel gedraaid en Spies kopte onhoudbaar binnen. De gemoederen gingen vervolgens omhoog en de laatste minuten van de eerste helft kwam niemand nog aan voetballen toe. Het spel lag voortdurend stil, wat uiteraard in de kaart van de ploeg op voorsprong speelde.

Dieter vs. Berchem
Dieter Vanderelst na de gelijkmaker

Na de rust en wellicht een fikse wake up call van de coach, kwam Diegem beslister uit de kleedkamers. Labiad had een eerste kansje zonder gevolg, maar bij de doorbraak van de ingevallen Benamer wist die doelman Appels te omspelen, waarop die de Diegemse spits neerhaalde. De ref keek nog even naar het vervolg maar floot dan toch de strafschop. Vanderelst plaatste die koelbloedig binnen en de bordjes hingen in evenwicht.

Diegem besefte dat het de bezoekers pijn kon gaan doen en bokste enkele mogelijkheden bij elkaar. Het beetje geluk dat op de weg van de zeven opeenvolgende overwinningen lag te blinken, ontbrak evenwel vandaag. Toen Matuta na een duwpartij dan ook nog met een rode kaart weggestuurd werd, zou het moeilijk worden voor Diegem om de drie punten alsnog binnen te halen. Nochtans waren de volgende kansen nog voor de thuisploeg. Vooral de kopbal van Barkellil leek een gemaakte goal maar doelman Appels redde met een super save.

Zo’n save zou uiteindelijk Michiels ook aan de overkant bovenhalen op een poging van dichtbij door Vallez. Hij haalde de bal uit zijn doel via de deklat en bij de herneming sprong een allerbeste Mertens zijn doelman op de doellijn bij.

Het duel van het veilige vaarwater eindigde dus onbeslist, en daar konden beide ploegen zich bij neerleggen. Na één helft van deze bizarre competitie voor Diegem werden 22 punten binnengehaald. Op zich een uitstekende uitgangspositie voor wat volgt. Al is er nog geen enkele ploeg echt uitgeteld. Achterover leunen is dus niet aan de orde.

Uitslag

PloegGoals
Diegem1
Berchem1

Spelleiding

ScheidsrechterLijnrechters
Thomas VerbovenErwin Hermans
Guido Verheyen

Details

Datum Tijd Competitie Seizoen Speeldag
08/12/2019 15:00 Tweede afdeling VV 2019 - 2020 15

Stadion

Gemeentelijk Sportstadion
A de Cockplein 10, 1831 Machelen, België