Status quo.

Knappe tweede helft onvoldoende voor de overwinning.

Na de overtuigende overwinning van vorige week trok Diegem zaterdagavond met gerechtvaardigd zelfvertrouwen naar het vintage stadion van Berchem Sport op Het Rooi. Merkwaardig genoeg vond Diegem niet meteen het élan om op door te gaan, al zat de vastberadenheid van de thuisformatie, geruggesteund door een schare zingende geel-zwarte supporters, daar ongetwijfeld voor iets tussen. Aldus kon Diegem een vroeg openingsdoelpunt in de vierde minuut via de vinnige Owusu niet vermijden. Diegem probeerde wel de scheve situatie zo snel mogelijk recht te trekken maar speelde met momenten zonder herkenbare Diegem-Touch. Zo schoven verschillende lange ballen te ver door en moest Diegem voortdurend opnieuw de bal heroveren. De dreiging van de thuisploeg bleef aanwezig en toen Owusu naar binnen trok op zoek naar een schot was de tackle te fel om te laten passeren. Strafschop en wellicht een serieuze nekslag voor Diegem. Michiels bereidde hoogstpersoonlijk de heropstanding van groen-wit voor. Hij stopte (net als in de heenwedstrijd) de strafschop van Beirlant en toonde nog maar eens zijn waarde en mentale surplus op de belangrijke momenten.

Ondertussen had Labiad, de held van vorige week, het veld voortijdig moeten verlaten met een nieuwe blessure. Tot overmaat van ramp werd Sulejmani enkele tellen later driest onderuit geschoffeld en ook hij moest definitief hinkend van het veld. Met een 1-0 achterstand en nog veel meer schade werd de rust bereikt, de koffie, het ijs en de rechtzettingen van de coach lagen klaar op de schotel.

In de tweede helft kwam Diegem met een ander gezicht uit de kleedkamer. De voetballende impuls en de snelheid namen de overhand en Berchem voelde de band langzaam maar zeker leeglopen. Op het uur bracht een snelle aanval de bal voor het doel waar Egerickx erg knap teruglegde op Deflem die doelman Van Hove verschalkte: 1-1. Het moment voor Diegem om de registers helemaal open te gooien. Na de uitsluiting van Boakye met een tweede geel karton volgden een halfuur durende zoektocht naar de overwinning waarin Diegem vier heldere doelkansen kreeg. Egerickx kon zijn poging niet laag houden en de plaatsbal van Lokando die richting winkelhaak zoefde werd door Van Hove eruit geranseld.

Tot zelfs in de ultieme minuut van de extra tijd kon Diegem de overwinning claimen. Deflem kon tussen een bos van benen uithalen maar zijn bal ging net naast de paal buiten. Uiteindelijk kon vooral Berchem met de 1-1 eindstand tevreden zijn, al besefte Diegem alras dat het erger had kunnen zijn wanneer de penalty tot een dubbele voorsprong geleid had.

Jan De Bouw

Hij trainde vorige week gedoseerd met wat hinder aan de knie en kwam er vandaag pas later in de wedstrijd in. De overwinning bleef dus net uit maar hij haalde samen met zijn maats het dik verdiende punt over de streep. Jan begon op zijn derde in de Diegemse voetbalspeeltuin, doorliep vervolgens alle jeugdrangen en debuteerde als 18-jarige in het A-elftal onder Wilfried Wielandts. Een ultiem voorbeeld van een geslaagd Diegems traject.

Hij maakte vandaag zijn 300ste wedstrijd in de Diegemse hoofdmacht rond. Petje af!

Proficiat Jan!
    Dik verdiend en voor mij de bevestiging van je jeugdige talent.

• Michel 12/02/2024 at 09:40

Dikke proficiat aan JDW met zijn 300ste wedstrijd in de eerste ploeg vanwege de M side

• Freddy 11/02/2024 at 14:29

Ferm, 1 punt op verplaatsing is altijd mooi meegenomen! Dikke proficiat mannen !👍👍👍👏👏👏