Alstublieft!

Vooruitgeschoven inhaal-midweekwedstrijd op Calenberg, het klinkt wat ingewikkeld maar het klopt wel.  Met Jong KV Mechelen op bezoek dook er zelfs flink wat belangstelling op in de tribune… euh, nog steeds langs de lijn moeten we zeggen. In de openingswedstrijd van de competitie, eveneens op een woensdagavond verloor Diegem van Jong KVM in het stadion van Bornem met stevige 3-0 cijfers, je zou voorzichtig kunnen zeggen: er staat nog een rekening open.

De wedstrijd laat zich echter gemakkelijk samenvatten. Van bij de eerste baltoets pakte Diegem het stuur in handen en raasde over de verbaasde Maneblussers heen. De openingsgoal viel al snel, al werd die nog afgekeurd voor positiebuitenspel. Geen nood echter want een paar minuten later zocht Mpanzu zijn flank op en zette de bal strak voor het doel waar de herstelde Sulejmani er nog net het tipje van de schoen tegen kreeg: 1-0. Diegem speelde sterk verder, aan een hoog tempo, met snelle balwinst en de patronen uit het oefenboekje van de staf. Vijftien minuten verder verstuurde Jiyar de cross, Honshoven haalde hem nog net voor de achterlijn en stak hem achteruit voor de inlopende Sulejmani: 2-0!

De bezoekers vonden weinig antwoorden en nog voor de dertigste minuut wegtikte gingen ze groggy tegen het canvas. Opnieuw veel infiltratie in het strafschopgebied en eindstation Egerickx tikte de bal voorbij keeper Van Hof: 3-0! Het was fijn terugkeren naar de kleedkamers voor de welverdiende rust. Je kon het raden dat de bezoekers nog eens alles op alles gingen zetten voor een snelle goal die de wedstrijd nog kon doen kantelen. Enig minpuntje in de Diegemse prestatie is dat hun dat ook lukte na tien minuten in de tweede helft. Yeboah draaide zich vrij en schoot de bal van kortbij langs Michiels: 3-1. Het zijn van die doelpunten die nog voor onrust zorgen, onwillekeurig kruipt aan beide kanten in de kopjes ‘stel je voor dat de aansluiting nu volgt.…’

Maar Diegem wankelde niet, de corner van De Bouw viel in het bord bij Egerickx, die finesse bij de controle combineerde met overtuiging in het schot. De bal scheerde de onderkant van de lat en knalde tegen de netten, in een perfecte weergave van het wedstrijdbeeld: 4-1!

Diegem sluipt, al zeker voor een paar dagen, de linker kolom binnen. Dat heet een tikje uitdelen, alstublieft. Zondag komt Wezel Sport op bezoek.