Op een haar van de stunt.

Bocholt VV startte niet te best dit seizoen maar kon het tij snel keren met een 19 op 21 punten de jongste zeven wedstrijden. Aan die snelheid komt de top van de rangschikking al gauw in zicht. Diegem dat wedstrijd per wedstrijd aan de weg timmert mocht zich dus aan een harde noot verwachten in een winterse sfeer, maar niettemin op een goed bespeelbaar veld.

Diegem kreeg al heel wat blessureleed te verwerken, vandaag kwamen daar een drietal gele schorsingen bovenop én een nieuwe blessure van Gody op de donderdagtraining. We roepen geen excuses op voorhand maar ik presenteer u ter illustratie toch even de bank: Kobe 2007, Jari 2005, Owen 2003 en Zakaria 2005. Beni 2004 en Aron 2004 staan gewoon aan de aftrap. Veel tieners toch? Talentvolle tieners natuurlijk, dit is groenwit DNA, maar om hiermee zonder te knipperen een ambitieus Bocholt in het wit van de ogen te kijken?

Maar kijk, Diegem startte vrank en vrij en was een hele speelhelft lang minstens de evenknie van de gastheren. Geen grote kansen voor beide ploegen maar goed in positie en snel voetballend verbrodden onze jongens een rustige zondagmiddagwandeling van de zwarte Limburgse formatie. Na de rust en wellicht een flinke peptalk van coach Beckers probeerden zij het ritme naar omhoog te krikken, scoorden het openingsdoelpunt via de ingevallen Ogbu maar moesten al gauw weer opboksen tegen de taaie weerbaarheid van Diegem Sport. Midden tweede speelhelft wist Sulejmani koeltjes vanop de strafschopstip de gelijkmaker te scoren en in minuut 82 kopte hij nog straffer een erg knappe voorzet van Frix langs Wertelaers tegen de netten. Hier hadden we gaarne afgesloten met de verdiende 1-2 zege tegen het onklopbaar gewaande Bocholt maar Seys verbrodde op zijn beurt het Diegemse feestje in minuut 88.

Voor de wedstrijd hadden we wellicht te snel getekend voor een gelijkspel en dus besluiten we in eenzelfde toonaard. Met Decraemer, Vandroogenbroeck en Khalouk tussen de lijnen haalde Diegem oververdiend een punt over de streep en dat geeft houvast voor de volgende opdrachten. Dat er opnieuw twee gele kaarten met gevolgen vielen is dan weer extra denkwerk voor onze staf, maar hey, die schudt straks wel een nieuwe oplossing uit de mouw.

• Freddy 04/12/2023 at 12:40

Amaaaaaaaaai……ne dikke geweldige proficiat aan spelers en staf! Met misschien nog een iets dikkere , aan Aron ,die het toch maar doet! Twee doelpunten maken en zich stevig aan het ontplooien is !