Cappellen stopt de reeks van een gehavend Diegem.

Voor de wedstrijd werd ingetogen één minuut stilte gehouden in nagedachtenis van voormalig KDS speler Kjell De Maeyer. Veel te jong en veel te vroeg ontviel Kjell zijn familie en uitbundige vriendenkring. Onze club keert in gedachten terug naar een immer goedlachse jeugdspeler en later gedurende enkele jaren onverzettelijke kracht in het eerste elftal, waarmee hij in 2003 mee de titel mocht vieren in vierde nationale. Wij wensen Marina en Patrick en de hele familie veel sterkte toe.

Na een eigen mooie reeks waarin verliezen niet meer in het scenario leek voor te komen en de uitslagen in de midweek en op zaterdagavond dit toelieten, mocht Diegem verdorie naar de top vijf lonken! Je zal het zien, dan volgt al snel de kink in de kabel. Labiad raakte niet verder dan de opwarming en de staf moest meteen ingrijpen. Toen na 35 minuten ook nog Bautmans met een verzwikte enkel naar de kant moest werd het achteraan nog extra moeilijk.

Diegem was er in het begin nochtans stevig tegenaan gegaan. Met hoge druk ontfutselden ze de bal aan een geschrokken FC Cappellen en boksten Egerickx en Deflem de eerste doelkansen in elkaar. De schuine schuiver van Deflem zocht het gaatje in de verste hoek maar keeper Joossens voorkwam de vroege voorsprong. Hierna kwam Cappellen meer en meer haar plek opeisen en zette Diegem onder druk. Met een vederlichte vrije trap op rechts kwamen de bezoekers op voorsprong. Symons liep goed door op de inzet van Deckers en kopte de bal binnen. Een paar minuten later klapte het boek bijna helemaal dicht toen de bezoekers een penalty kregen. Er was een tijd in Diegem dat Jacobs elke penalty in het voordeel in een doelpunt omzette. Vandaag zorgt Michiels voor het omgekeerde stuntwerk: vier penalty’s gekregen en vier gepakt, ga er maar achter staan…

Bijzonder sneu dan ook dat op het rustsignaal de tweede treffer toch nog viel. Op een diepe bal wist Lemaire Michiels te ontwijken met een boogbal die met wat geluk via de doelpaal en ondanks een ultieme terugkeer van De Koker over de lijn dabberde. Met een 0-2 achterstand de rust in, Diegem heeft al voor hete vuren gestaan maar tegen een steeds gewiekster spelend Cappellen beloofde het wel erg moeilijk te worden. En toch ging Diegem de strijd aan tegen de verwoed controlerende Antwerpenaars. Met veel goeie wil en een prima keeper achteraan gooide Diegem de zaak open en wist het zowaar de aansluitingstreffer te netten. Gody knokte zich door in het strafschopgebied en ging neer. Egerickx nam Joossens netjes tegenvoets en streepte zijn elfde goal aan dit seizoen. Diegem ging in een alles of niets de gelijkmaker zoeken maar botste uiteindelijk op een counter zodat Van Zantvoort randje buitenspel (de wedstrijdbeelden geven de lijnrechter gelijk) een derde treffer kon aantekenen. 1-3 bleek onoverbrugbaar en FC Cappellen pakte de drie punten terug die het in de midweekwedstrijd te grabbel gooide.

Er volgt nu een rijtje wedstrijden met tegenstanders van dit allure, te beginnen met de trip naar Bocholt die zich vandaag naast Diegem in de rangschikking wisten te schuiven. Met nu eerst en vooral oplapwerk voor de kine’s en puzzelen voor de staf. Maar als het weekend nadert staat er ongetwijfeld weer een stevig Diegem klaar.