Diegem beloont zichzelf niet!

Het enthousiasme en de strijdlust is intact, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. Ook het voetballen is meer dan behoorlijk, SK moest bij enkele splijtende acties van Diegem geregeld naar adem happen, maar het is vooral spijtig dat Diegem de wedstrijdmomenten niet te pakken krijgt.

Het begon al met een te vermijden fout in de buurt van het strafschopgebied. Zo’n kerel die op wandel gaat in die zone heeft doorgaans alleen de bedoeling om een fout uit te lokken. Dat hij daar ook nog in slaagt is dubbel zuur, SK puurt er verdorie twee doelpunten uit, het eerste al na 10 minuten. Dat Yildiz die vervolgens erg knap over de muur in doel trapt is helemaal zijn verdienste, chapeau. Maar als hij dat nog eens mag proberen op vijf minuten van het einde, dan moeten we toch in eigen boezem kijken. Het leek nauwelijks op een fout, maar je mag een ref geen kans geven om te fluiten. En dan rijgt de ketting van pech zich aan elkaar. Die laatste vrije trap trok nergens op maar via een Diegems been prulde de bal langs een kansloze Michiels in doel.

Vergeet niet dat Diegem toen al een huzarenstukje had klaargespeeld. Want toen Yildiz na een halfuur spelen erg handig de 2-0 binnenkopte durfden niet veel supporters nog een cent in te zetten op puntenwinst voor Diegem in de derby. Die tweede goal volgde trouwens direct na een erg goeie kans voor Egerickx die in het zijnet belandde. Binnen dezelfde minuut: geen 1-1 maar 2-0, de wedstrijdmomenten, nietwaar?

Even voor de rust verlengde Egerickx een lange bal met de kop voor de diep lopende Deflem, die de coole goal scoorde waarop hij het patent lijkt te hebben. Al krijgen we dit voorlopig iets te weinig te zien van onze topscorer van vorig seizoen, deze zat er lekker in en opende de poort naar meer. En meer kwam er ook snel na de rust. Een uittrap van Michiels belandde in het strafshopgebied van SK waar een vinnige Egerickx teruglegde op Mauën die tussen een stel verdedigers de bal langs Roef in doel schoof. Binnen een tiental speelminuten van 2-0 achter naar 2-2 gelijk, dat is knap!

De wedstrijd ging helemaal open toen en er volgden snel wat kansen langs beide zijden. De doelmannen speelden echter erg scherp en de derby leek op een logisch gelijkspel uit te draaien. Wilde Diegem net iets teveel? Het lijkt erop dat het enthousiasme of de drang om te winnen het gezonde verstand overneemt. Die wedstrijd moet op het goeie moment op slot en dan blijf je tevreden achter met een totaal van vijf punten tegenover een tegenstrever die blijft steken op twee puntjes. Hoe gaan we die stap zetten, jongens? De stap van de jongens naar de mannen, die de wedstrijdmomenten herkennen en naar hun hand weten te zetten.