Diegem pakt verdiend de eerste driepunter.

KFC Lille United ontstaat, zoals de naam al aangeeft, door een fusie tussen de Kempische clubs KFC Lille en VC Poederlee. Een succesvolle fusie overigens want de club promoveerde vorig seizoen door in de eindronde KFC Diest te verslaan.

Lille begon met een overwinning aan de competitie maar kon vorige week tegen RC Mechelen geen punt thuishouden. Diegem puurde slechts één puntje uit de eerste twee wedstrijden en moest zondagmiddag dus al vol aan de bak om de start niet te missen. Diegem ontwikkelde meteen een stevig offensief en in de leukste acties stak veel diepgang. En dan dwing je ook enkele hoek- en vrijschoppen af en op eentje daarvan wist Diegem de stand te openen. Fijn dat de vele variaties die veelvuldig getraind worden er ook uitkomen in de wedstrijd. Denayer kopte de hoekschop van De Bouw door tot bij Egerickx die lekker binnen knikte. Verderop in de eerste helft kreeg Egerickx de kans om de score te verdubbelen maar keeper Pauwels had de poging goed ingeschat. Enkele kansrijke situaties werden niet altijd goed uitgespeeld zodat een geruststellende tweede goal uitbleef.

Het bleef ook uitkijken aan de overkant want bij momenten wisten de gasten met handig gedribbel en tikspel ver door te dringen in de afweer van Diegem. Er zat uiteindelijk altijd nog wel een voet tussen maar helemaal gerust kon je met deze 1-0 voorsprong niet zijn. Wanneer de snelle diepe bal gespeeld werd zat Michiels er keer op keer goed tussen, een vaststelling die de verdedigende pionnen veel vertrouwen bood.

In de tweede helft ging Lille even heftig op zoek naar de gelijkmaker maar Diegem dreigde ook. Hoewel een dubbele voorsprong eerder in de lucht hing kreeg Diegem toch de gelijkmaker te slikken. Bostanci kreeg de bal aan de rand van de zestien en borstelde die via de binnenkant van de paal in doel. Alles te herbeginnen dus, maar Diegem is mentaal gegroeid en panikeerde niet. Vijf minuten verderop bokste de thuisploeg een knappe aanval over rechts in elkaar. Labiad pakte uit met een prima voorzet en Egerickx kopte gezwind overhoeks in de winkelhaak. Meteen zijn tweede goal van de competitie en dat doet een spits deugd natuurlijk!

Eén werkpuntje nog. Want hoewel Diegem de verdere wedstrijd min of meer onder controle hield vergat het de definitieve verlossende goal te scoren. Te vaak met geforceerde acties in plaats van de flukse combinatie. En dan blijft het uitkijken in de laatste minuten natuurlijk! Maar de buit is binnen en Diegem nestelt zich in in de middelste wagons van de trein.

Alles wel beschouwd lijkt Diegem klaar voor het grotere werk. Na wat oplapwerk deze week kan Diegem fris in conditie en mentaal weerbaar op burenbezoek naar Londerzeel. SK likt de wonden van een mislukte start en is dus dubbel gevaarlijk.

En tenslotte nog dit: vandaag was de ref opnieuw jong, maar sober en goed. Zo kan het dus ook.