De kloof is gemaakt!

Diegem begon gedecideerd aan de wedstrijd met het beproefde recept. Nog voor de Hallenaren zich goed en wel afvroegen wat er allemaal gebeurde rondom hun balbezitter werd de Diegemse aanpak beloond met de openingsgoal. Mooi voor Lucas Hondshoven dat hij op de juiste plaats opdook om de doorgekopte bal van Egerickx te verzilveren. Zijn seizoen dat zich toch vooral in de kineruimte afspeelde als gevolg van een hardnekkige blessure krijgt er toch nog een zilveren randje door. Want het was best een belangrijk doelpunt, in een periode waarin de goals niet meer zo vanzelfsprekend vallen, klom Diegem na tien minuten op voorsprong, het was een tijdje geleden.

Vreemd genoeg bleek dit niet het signaal om meteen door te drukken. Hier en daar werd wat ruimte vrijgegeven waardoor de thuisploeg zich kon vermannen. Diegem kreeg nog enkele goede mogelijkheden, maar Pepingen-Halle klopte één keer het hardst op de deur met een bal die de buitenkant van de paal beroerde. Maar dat was het dan ook, Diegem ging de rust in met een terechte voorsprong op zak. Het valt te vermoeden dat in beide kleedkamers de viziers op scherp werden gesteld, waarbij Diegem het best bij de les was. Want na vijf minuten wist Sander Denayer na een dolle fase in het strafschopgebied de bal uit de draai binnen te schuiven. Scoren in zijn eigen achtertuin, het is eens wat anders. In ieder geval legde Diegem met deze 0-2 voorsprong de match in een definitieve plooi want dat kan je de jongens wel meegeven, deze gunstige positie zouden ze niet meer laten schieten. De thuisploeg probeerde het wel, zij kenden hun beste periode nog op het moment dat het kalf al verdronken bleek. Want Diegem verdedigde sterk en kreeg bovendien nog een handvol mogelijkheden om verder aan te dikken.

Even de rangschikking bekijken toont dat de lucht boven het gemeentestadion helemaal is opgeklaard, en dat hebben de jongens met de recente 9 op 12 zelf afgedwongen. In een seizoen waarin Diegem af te rekenen kreeg met tal van blessures lijkt met zes wedstrijden voor de boeg een voldoende kloof opgebouwd met de ploegen die gaan knokken voor het behoud. Zonder het vel van de beer te vroeg te verkopen kunnen we nu wel met een ander gemoed uitkijken naar enkele leuke topwedstrijden met de tenoren van de reeks. En dan is Diegem op z’n best, nietwaar?

• Freddy 21/03/2022 at 17:29

Een dikke proficiat aan alle spelers en staf ,omdat we kunnen zeker zijn , van het behoud ! Met nog een speciale vermelding voor de sympathieke , Lucas , met zijn doelpunt ,alleen al om de wilskracht en uithoudingsvermogen dat hij getoond heeft , om terug te komen na zij zware kwetsuur !