Niet uitbollen!

Lebbeke is nog niet zeker van het behoud en kon maar beter alle zeilen bijzetten. Dat zijn wedstrijden die zich moeilijk aankondigen, vooral omdat Diegem toch wat pluimen verloren heeft in de laatste periode van het seizoen. Met als doel een aanvaardbare plek in de rangschikking veilig te stellen slaagde de thuisploeg erin om zich nog eens behoorlijk op te laden.

Diegem ging goed van start en zonder fantastisch te spelen voetbalden ze een handvol mogelijkheden bij elkaar. Na een half uur was het raak. Bautmans ging alleen door en de laatste verdediger trok aan de noodrem. De rebound werd door Deflem binnen geschoten en dus dacht iedereen 1-0. De ref had echter al gefloten, legde de bal buiten de rechthoek en gaf rood aan Bourguignon, een beslissing die voor beide ploegen nadelig uitviel. Deflem nam de vrijschop en keeper Aeyels die een attente wedstrijd speelde keerde de bal uit zijn doel. Even later moest hij opnieuw alles uit de kast halen toen Bautmans hard naar de hoek kopte. Bij de daaropvolgende hoekschop beloonde Diegem zichzelf. Mertens kopte door en Sulejmani waagde zich aan een omhaal die netjes in de hoek verdween, eentje om in te kaderen, Aron.

Jammer dat een rijtje onoplettendheden Lebbeke de kans gaf om nog voor het rustsignaal de hoopgevende gelijkmaker te scoren via Loriers met de kop.

In de tweede helft bleef Diegem tegen tien man de ruimte goed bespelen. Het duurde nog even maar rond minuut 70 werd een knappe combinatie afgerond door een subtiel voorzetje van Deflem, waarna de goed inlopende Mauen aan de tweede paal de bal maar binnen te lopen had. De derde goal werden de rollen omgedraaid, Mauen met de teruglegger en Deflem die koel binnenschoof.

De wedstrijd was gespeeld, naast alweer een goal en een assist leverde Deflem ook een mislukte corner af die door een bos van spelers voor de voet van Sulejmani viel. Die tikte zijn tweede en makkelijkste van de middag binnen. In de laatste paar minuten gaf de staf de gelegenheid aan De Marie om te debuteren, fijn voor de jonge Diegemse keeper, al zat het ook wat tegen dat Van Tricht met een knappe vrije trap nog het orgelpunt van Lebbeke kon plaatsen. Te laat om nog iets te kunnen omgooien zodat Lebbeke met kopzorgen naar de laatste twee wedstrijden toeleeft. Diegem kan vrijuit op bezoek naar Lyra-Lierse en is het aan zichzelf verplicht om de linker kolom veilig te stellen.