K. DIEGEM SPORT

Voorbeschouwing Tempo Overijse - KDS


Zondag trekt KDS naar Tempo Overijse voor de laatste wedstrijd van de 1e periode. In Overijse worden de thuiswedstrijden al jaar en dag op zaterdagavond afgewerkt, en dus is dit voor hen toch ook even wennen. De laatste thuiswedstrijd op zondag liep niet goed af voor Overijse, hopelijk is het de voorbode voor een mooie namiddag voor KDS.

Het laatste treffen tussen Overijse en KDS in competitieverband dateert van 3 jaar geleden. Het werd 3-0 op de openingsspeeldag, een voorbode van een lang en moeilijk seizoen waarin Diegem uiteindelijk de competitie afsloot op de laatste plaats.

Overijse stuurde een maand geleden hun coach Kris Goris de laan uit. De assistenten pakten over en die werkwijze slaat blijkbaar aan. Sindsdien behaalde de ploeg uit de druivenstreek een knappe 10 op 12.  Met Bjorn Vanderelst en Jitse Hermans lopen er twee jeugdproducten van KDS rond in het basiselftal van Tempo Overijse. Bjorn brak op zeer jonge leeftijd door tot in het 1e elftal en wist destijds de harten van menig KDS-supporters te stelen.

Genoeg nu over de tegenstander. Het einde van de 1e periode is vaak ook een moment waarop er wordt een eerste maal wordt teruggeblikt op het seizoen. Daarin haalde KDS momenteel 7 op 27, en moeten we durven toegeven dat we net onder de verwachtingen zijn gebleven. Maar telkens weer dezelfde excuses aanhalen brengt ons geen stap verder.

Kei hard werken om een tij te doen keren is de enige manier om voor een hoger gemiddelde te zorgen, en dat doet ons ploeg voorbeeldig onder deskundige leiding van de technische staf. Het beste bewijs dat de kopjes niet naar omlaag gaan, en dus zijn ze in Overijse maar beter op hun hoede! Bjorn Vanderelst zal het als geen ander weten: met Diegem heb je nooit gedaan, en dus ook nu zondag niet!

Voor de trip naar Overijse recupereert coach Van Nerom Mehdi Benlouafi die terugkeert uit schorsing. Van Lautem kreeg deze week bij de kine het gezelschap van Denayer, die sukkelt met de ligamenten van de enkel. Beide zijn hoogst twijfelachtig voor het treffen van zondag. Dieter Charlier bewees vorige week dan weer dat hij topfit is. Hij is dus klaar om samen met Dieter Vanderelst hun ex-ploeg het vuur aan de schenen te leggen.

Aftrap zondag in het Begijnhofstadion. Begijnhofplein 13 is het adres!