K. DIEGEM SPORT

Voorbeschouwing KRC Gent - KDS


Je leest het goed, KRC Gent is morgen de tegenstander en niet KRC Genk, de ploeg die momenteel vriend en vijand verbaast in de Jupiler Pro League.

Koninklijke Racing Club Gent (a.k.a. De Ratjes) is een van de oudste ploegen van het land, getuige het stamnummer 11. In de beginjaren van het Belgische voetbal waren zij de grootste ploeg van ’t stad, een titel die ze ondertussen hebben moeten afstaan aan buur KAA Gent. De onderlinge rivaliteit hebben beide clubs achterwege gelaten, in die mate zelfs dat ze nu net structureel samenwerken.
KRC fusioneerde de laatste decennia een aantal keer. Zo ook met Heirnis Gent, een naam die meerdere supporters ongetwijfeld nog bekend in de oren klinkt.

De ploeg van coach Jannes Tant werd in het tussenseizoen grondig vernieuwd. Met liefst 13 nieuwe spelers in de kern moest er behoorlijk gepuzzeld worden aan een nieuwe ploeg. De Ratjes kenden dan ook een wisselvallige start van het seizoen en hebben momenteel 5 punten uit evenveel wedstrijden. Op de 3e speeldag zorgde het team echter voor DE sensatie van het seizoen tot dusver door Westhoek in eigen huis te verslagen met 1-7! Westhoek, de ploeg waar ons eigen KDS twee weken voordien onderuit ging met 4-0.

KDS van zijn kant zit na die nederlaag in Westhoek in een opwaartse spiraal en bevestigde vorig weekend de stijgende curve met de eerste overwinning van het seizoen. De wedstrijd tegen Brakel was zeker niet het beste wat we tot nog toe op de mat hebben gelegd, maar daar kraait geen haan naar wanneer we in mei de eindbalans opmaken. De driepunter zorgde in ieder geval voor een serieuze mentale boost in de kleedkamer. We hopen dan ook met z’n allen dat we nog een tijdje kunnen blijven surfen op deze golf.

Voor de trip naar Gent kan coach Van Nerom niet rekenen op de geschorste Sander Denayer (3x geel). Ayoub Ibn Hach en Dieter Charlier zijn twijfelachtig.

Aftrap, morgen om 20u00 in het PGB-stadion, Eikstraat 85A, 9041 Oostakker.