K. DIEGEM SPORT

De prijs gepakt!


Na een derde periode waarin Diegem steeds beter leek te worden en zich zelfs nog even in het titeldebat mengde, toonde het in een zinderende eindronde niet de minste twijfel over wat er zich in de kopjes van de spelers genesteld had. Subtiel aangebracht door winnaar pur sang Van Nerom, of beter gezegd erin gehamerd. De leerschool om de prijs te pakken.

Vorige zondag omzeilde het team de verraderlijke klip Wingene, dit seizoen nog niet verloren voordat het nobele onbekende Diegem passeerde. En vandaag maakten de jongens het meesterlijk af, door een moedig strijdend Termien met een flinke 3-0 terug op de bus te zetten richting Genk, geen enkele opening voor discussie latend.

Het bleef in de eerste helft nog erg spannend, vooral omdat er toch een handvol goede mogelijkheden verloren ging nadat Gajanovic een machtige collectieve aanval succesvol afwerkte. In de pauze zweefde het zwaard van Damocles even over de Diegemse hoofden, je weet wel, de voetbalwaarheid, de kansen missen is later de deur op je neus krijgen. Na de rust echter zette een zelfverzekerd Diegem de kroon op het werk. Denayer zonderde zich af en bediende Benamar, die beheerst de 2-0 tegen de netten knalde. Toen begon de Limburgse lucht uit de band te lopen. Het duurde nog even maar toen Jacobs een verre vrijschop gestrekt over de verdediging stuurde kon Frick erachteraan en wist hij doelman Bruno met een lobje te verslaan. Meteen maakte de feeststemming zich meester over de hele Diegemse aanhang. De staf kon het zich zelfs permitteren om applausvervangingen door te voeren voor de twee seigneurs van het team. Denis Dessaer neemt afscheid van de club door de grootst mogelijke poort, met de promotie in de voetbaltas over zijn kloeke schouder. En kapitein Pieter Jacobs, die wil van geen afscheid weten, die gaat nog eens de schouders zetten onder de nieuwe uitdaging die tweede amateur voor Diegem wordt.

Wat een apotheose toch! Dit succes beleeft de Diegemse familie onder de begeesterende regie van coach Nico Van Nerom. Maar evengoed heeft het vele gezichten, van de staf en de spelers natuurlijk, die uitgroeiden tot een hecht en onverwoestbaar team, van de vele huidige medewerkers, vrijwilligers, jeugdtrainers, begeleiders en bestuurders in alle organen van de club, tot die van de pioniers van voorbije jaren, van zij die de fundamenten goten onder deze bijzondere club.

Allemaal, veel dank en trots!