K. DIEGEM SPORT

The Mousetrap.


De loting voor de eindronde was Diegem opnieuw niet goedgezind. Er zijn eenvoudiger opdrachten dan een ploeg te moeten gaan bekampen die in het hele seizoen thuis geen enkele wedstrijd verloren, noch voor de beker, noch voor het kampioenschap. Bovendien is er in de eindrondes geen heen- en terugmatch voorzien, het is rechtstreekse uitschakeling, bam, één match en klaar.

Gesteund door hun thuisreputatie was het zelfvertrouwen en de ambitie bij KVC Wingene terecht groot. Goeie loting, lazen we, tegen een nobele onbekende, waarvan nog hier en daar wat info gesprokkeld werd. Maar hierin schuilt natuurlijk ook de muizenval. Het parcours van Diegem was dan wel veel hobbeliger, de competitie eindigen als best scorende ploeg, met 61 treffers, moet toch ook een alarmbelletje doen afgaan. Vergeet de competitie, vergeet de cijfers, eindrondes en play-offs zijn  van een heel andere orde. Ze worden veeleer in het hoofd gespeeld en gewonnen of verloren.

Nu goed, onder een beukende zon begonnen beide ploegen eraan. De thuisploeg, van nature goed georganiseerd, monsterde misschien even de tegenstand, Diegem sloeg de studieronde over en ging overtuigd op zoek naar de bal. Dit leverde wat standjes op, een vrije trap, een paar corners, waarvan er eentje door Jacobs maar net over gekopt werd.

Maar toen de linies bij Diegem toch wat uit elkaar dreven nam de thuisploeg, onder regie van een knappe Brogniez, het spel hoe langer hoe meer over. Een splijtende dieptebal van Van Fleteren werd door Flederick knap gecontroleerd en in doel verlengd. De voorsprong gaf Wingene vleugels en zij probeerden Diegem de genadeklap te geven. Er was, alweer, een goede Michiels nodig om onder andere spits Kissi, die alleen voor hem verscheen, van een doelpunt te houden. Andere pogingen vanop afstand misten de goede richting. De mogelijkheden aan de overzijde bleven beperkt tot een poging van Dessaer, te centraal echter om keeper Iket te verrassen.

Met de 1-0 op het scorebord ging de thuisploeg, bevestigd in hun zelfvertrouwen, de kleedkamer in. Diegem moest wat verzinnen. Coach Van Nerom bracht Erdogan en Frick in, geen twijfel overlatend aan de bedoelingen. Door de aanvallende injectie veranderde de wedstrijd van gezicht. Wingene leek wat verrast en Diegem putte moed. Een uitstekende combinatie over verschillende stations in één tijd over de rechterflank resulteerde in een voorzet van Erdogan die door Benamar overtuigend werd binnengeschoven. Alles te herdoen voor de thuisploeg en Diegem, nu in het mentale voordeel, ging door op het elan. Niet veel later was de ommekeer bijna totaal, de vrije trap van De Bouw strandde echter op de kruising, en een knappe voorzet van Denayer werd door Erdogan in het zijnet geschoten.

Wingene herstelde hierop opnieuw wat evenwicht maar, buiten een paar schermutselingen voor beide doelen, leek de wedstrijd af te steven op verlengingen. Nog een statistiekje dat wellicht onbekend bleef betreft het laatste kwartier van Diegem Sport. Geen Mazzu-time bij groenwit, eerder Peremans-time voor de insiders. Die bleef ook onder een loden zon overeind, want toen Denayer een zoveelste keer zijn flank afdweilde en de bal voor doel bracht, werd die door één man niet gemist. Erdogan bleef kalm en verschalkte Iket netjes tegenvoets, hiermee de verlengingen overbodig makend.

De laatste minuten naar het verlossende eindsignaal werden door Diegem al bij al goed uitgespeeld, Wingene veerde niet meer op. De ontgoocheling was groot bij de thuisploeg en haar aanhang. Maar het moet gezegd, onze tegenstander van vandaag reageerde waardig en sportief. Uit de commentaren aan de toog achteraf bleef de trots van de nieuwkomer in de derde amateurklasse, op hun knappe seizoen en tot het eind strijdend voor de prijzen, overeind.

Zo, hier staan we dan. Op één winstwedstrijd verwijderd van tweede amateur, ontzettend knap van spelersgroep en staf! Tegenstander is Eendracht Termien, dat won van Leopoldsburg na verlengingen en strafschoppen, en donderdag afzakt naar het gemeentestadion.

In de reguliere competitie verdeelden Termien en Diegem netjes de punten. Beide wonnen thuis hun partij. Maar laat, zoals eerder gezegd, de competitie en de statistiekjes voor wat ze waard zijn. Wanneer ze de muizenval ziet liggen, dribbelt een verstandige muis erom heen.  

Aftrap om 15.00 uur.