K. DIEGEM SPORT

Diegem pakt de eindronde, en dat is verdiend!


De situatie voor de wedstrijd was helder als bronwater. Winst betekende de eindronde, bij verlies was die weg. En eindigde de partij op een gelijkspel, dan moest er flink gerekend worden met punten, gewonnen matchen en doelsaldo’s. Veel te ingewikkeld allemaal: winnen en oogsten, klaar!

Met een prijs als inzet verdwijnen voetballende kwaliteiten en strategische spitsvondigheden naar de achtergrond, overgenomen door mentale weerbaarheid en wilskracht. Dus nam Diegem de match van bij het eerste fluitsignaal in handen, zette Ternesse onder druk en ging op zoek naar de openingsgoal. Na een paar schermutselingen viel die goal ook. Denayer prikte een doorgekopte voorzet langs keeper Goris maar het feestje ging niet door wegens buitenspel.

Vreemd genoeg bleek dit niet het signaal om nog wat extra’s boven te halen. Integendeel, alsof er een flitsmarathon werd aangekondigd ging de voet bij een paar jongens van het gaspedaal en zakte het tempo naar een zondags ritje in bebouwde kom. Daar ga je geen prijs mee pakken, natuurlijk.

De veren flink opgeschud tijdens de pauze verscheen Diegem opgenaaid tussen de lijnen, gretig naar voor maar ook kwetsbaar naar achter. Ternesse counterde, Kamara verscheen alleen schuin voor Michiels en schoot de bal ongenadig tegen de Diegemse netten, wat was de eindronde opeens ver weg…

Moesten we stilaan in deze match de samenvatting van het seizoen zien? Waarbij goeie en minder goeie momenten elkaar bleven afwisselen en waarbij na elk paar successen ook een terugval kwam?

Maar waar de ploeg ook na elke dip weer rechtop krabbelde! Een kwartier voor het einde begon het geloof stilaan af te brokkelen bij de aanhang, maar toen hadden de strijdersharten het heft alweer in handen genomen. Een uitbraak over rechts en een lage bal tussen een bos van spelers, het geliefkoosde speelterrein van Gajanovic, die er zijn voet wist tegen te plaatsen en de 1-1 van de hoop op het scorebord plantte.

Diegem wilde van geen rekenen weten en ging resoluut voor de winst, vooruit gedreven door een voorbeeldige wilskracht. Bautmans kopte op doel maar keeper Goris haalde met een geweldige redding de bal uit de kruising. Uitstel zou blijken, want een paar minuten voor het einde zond De Bouw de bal voor de Antwerpse muit, waar opnieuw de clevere Bautmans opdaagde en met de kop het eindrondeticket verzekerde. Het verdiende Diegemse feestje kon beginnen…

Het rapport, beloofden we vorige week. Op het eind staat iedereen op de juiste plaats, volgens de voetbalwetten. Heur-Tongeren pakt verdiend de titel van de regelmaat, een knarsetandend Wellen op de kleinste afstand houdend. Termien wordt derde en Diegem eindigt met een totaal van 50 punten, op de vierde plek. Krek hetzelfde resultaat als vorig jaar trouwens, met de eindronde als beloning.

Die wordt vanavond geloot met in de pot: Wellen, Termien, Diegem en Leopoldsburg (3de Amateur B) en Dikkelvenne, Wingene, Eppegem en Wetteren (3de Amateur A). Zondag beginnen we eraan, een paar leuke affiches zijn wel denkbaar. En willen we echt beter doen dan vorig seizoen, ja dan…