K. DIEGEM SPORT

We rijden de velodrome op in tweede positie!


Houtvenne smeerde in de heenronde Diegem de eerste thuisnederlaag aan, maar zakte ondertussen weg naar de grijze zone van de klassering. Dan krijg je wedstrijden waar het verschil in goesting de hoofdrol speelt. Het verschil in goesting tussen een ploeg die anoniem naar het einde van het seizoen dobbert en een ploeg die... ja, wat precies?
Diegem heeft de laatste tijd een paar vervelende etiketten afgeknipt. Zo was niet lang geleden winnen op verplaatsing, en al zeker op zaterdagavond, een moeilijk omzeilbare klip. Of zo werd elk paar overwinningen steevast gevolgd door een verliespartij zodat van een echte reeks neerzetten nooit sprake was. Maar kijk, plots lijken de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Zes wedstrijden na elkaar niet meer verloren en 16 op 18 is een leuk rapport. In een periode waar veel ploegen op hun tandvlees zitten, piekt Diegem en daar is de minutieuze opvolging van het fysieke werk niet vreemd aan. Nauwelijks blessures ook en dus een bijna volledige kern ter beschikking.
De eerste goal zaterdag was om vele redenen een voorbeeld voor het huidige Diegem. Ibn Hach, infiltrerend uit de tweede lijn, schoot hem knap binnen langs keeper Du Pont. Even knap aangespeeld door Bautmans. Een paar weken geleden nog debutant, en nu blijft ie lekker staan, ondanks de beschikbaarheid van de volledige kern. Bij de aftrap stonden er trouwens zes van de eigen jeugdopleiding in de basiself...
Over de match zelf kunnen we kort zijn. Diegem kwam gedecideerd het veld op en hield een wedstrijd lang de teugels stevig aangetrokken. De knappe wekelijkse save van Michiels, nog een paar kansen voor de rust, het schot van Willems mocht gezien worden maar Du Pont bracht redding. Kort in de tweede speelhelft, bij de tweede goal via Gajanovic had Houtvenne het begrepen. De ingevallen Erdogan nam de laatste twijfel weg via een vrije trap 'kaviaar' en Frick, en later opnieuw Erdogan dikten nog aan. De thuisploeg redde de eer via van Asten, maar geen mens betwistte de royale zege van Diegem.
En wat nu? Op drie wedstrijden van het einde staat Diegem op een tweede plek in de rangschikking op twee punten van het sterke Wellen. En die komen zondag op bezoek!
Dus nodigen we iedereen uit op een regelrechte topper. Laat de rechtstreekse uitzendingen van de koers en de playoffs maar eens links liggen en zak af naar waar het echt gebeurt in je achtertuin.