K. DIEGEM SPORT

Play-Offs starten na Pasen!


 

Voor de wedstrijd in het verre Herentals herdacht de ploeg met een minuut stilte de vorige week plots en veel te vroeg overleden Joël Noé. Hij was één van de trouwste supporters van Diegem Sport, en in het sociale leven van onze gemeente een door iedereen graag geziene figuur. Zoon ook van Gust, die decennia lang deel uitmaakte van onze Diegemse familie, als bestuurslid, ploegafgevaardigde en terreinverantwoordelijke. Indra, Josée, Anneke, Chris, … en heel de familie, veel sterkte.

Diegem begon sterk aan de wedstrijd en probeerde het verschil in de rangschikking tussen beide ploegen ook op het veld te rechtvaardigen. Het enorme speelveld, trouwens. Indien in ons gemeentestadion zo’n oppervlakte beschikbaar was, dan zou meteen de landingsbaan van de luchthaven verlengd worden. Diegem kreeg een paar kansen, via Erdogan, Willems en Dessaer, maar ook Van Schoonhoven mikte op de deklat, zodat de 0-0 bij de rust billijk was.

In een gelijk opgaande tweede helft gingen beide ploegen voor de overwinning. Noch Diegem in de strijd bovenaan, noch Herentals in het verweer om het behoud veilig te stellen was gebaat bij één enkel puntje. Het was boeiend, ook wel spannend, maar voetballend niet begeesterend. Omgaan met veel ruimte, het is een kunst die zowel voor de thuisploeg als voor de bezoekers, nog veel geheimen heeft.

De afloop van de wedstrijd is terug te vinden in het boek met voetbaldooddoeners. De ploeg in de miserie moet het meestal afleggen. Met nog een paar minuten op de klok nam de ingekomen Gajanovic een bal in de tweede zone in één tijd op de slof en mikte hem precies in het hoekje voorbij de machteloze Vervoort. Een wereld van verschil die twee extra punten, want kijk even mee naar de rangschikking.

Met een beetje goede wil kan je zeggen dat na Pasen de Play-Offs beginnen voor de derde Amateurs B. De achterstand op de leider is door Diegem Sport zelf gehalveerd tot twee punten. Dat krijg je wanneer je een reeks van 13 op 15 neerzet in een competitie die eerder aan de Processie van Echternach doet denken. Er is helemaal geen reden tot euforie, daarvoor is de kwaliteit van het voetbal niet hoog genoeg, maar we mogen ook niet flauw doen. De top vijf gaat voor de hoofdprijs, en Diegem staat daar netjes tussen. Om van de derde periode dan nog te zwijgen: drie puntjes voorsprong al, ssst…