K. DIEGEM SPORT

Als alles stilstaat…


 

Het scheelde voor de wedstrijd maar een puntje tussen Nijlen en Diegem zodat de inzet duidelijk was: mee met de kopgroep of toch een beetje de rol lossen.

In de eerste speelhelft mocht Diegem iets meer de voorsprong claimen via doelkansen voor Erdogan en Taqi, al moest Michiels ook zijn kunnen tonen, vooral de save op de plaatsbal van Brouwers mocht gezien worden. Bij de rust bleef de 0-0 op het bord.

De wedstrijd werd gespeeld in het laatste halfuur. Op het moment dat Diegem meer en meer ging domineren viel de goal aan de overzijde. Jacobs hervatte snel na een vrije trap, maar de bezoekers die steevast voor de bal gingen hangen om het tempo uit de wedstrijd te halen pikten straffeloos de bal in, en wisten uit dit voordeel nog te scoren ook, via Peleman.

Geprikkeld toonde Diegem hierop het gelaat dat we meer willen zien. Nijlen werd achteruit gedrukt en hoewel de 90 minuten steeds dichterbij tikten voelde iedereen dat de match nog niet gespeeld was.

Diegem presenteerde de rekening op het einde van het diner. De ingekomen Gajanovic prikte op minuut 85 de voorzet van Denayer binnen en Ibn Hach zette de kroon op het werk een paar minuten later. Hij snelde naar een afgeweerde bal en verpersoonlijkte de Diegemse verbetenheid door hem hoog in de touwen te jagen. Het spelletje van tijdwinnen afgestraft en Diegem pakte verdiend de overwinning. Bizar, de ref liet nog een paar minuten doorspelen, zodat Nijlen nog kon profiteren van de tijd die het zelf gerekt had. Maar Diegem liet de zuur verdiende drie punten niet meer ontglippen.

Ondertussen druppelen de uitslagen op de andere velden binnen en dat is weer goed raak. Alles in de top verliest of speelt gelijk, en dus sluipt Diegem met de verdienstelijke tien op twaalf door het gaatje naar de vierde plek in het klassement en zelfs naar de leiding in de derde periode.

Volgende week naar Herentals dat zich via een mooie reeks uit de problemen aan het werken was maar zondag toch weer uitschoof op Hoeilaart. Zij staan op twee puntjes in de periode en zullen hun vel duur verkopen. Diegem krijgt stilletjesaan door hoe het recept moet klaargemaakt worden…