K. DIEGEM SPORT

Surfen op kabbelend water.


Kampenhout, fijne club. Gezellig stadionnetje, dito etentje vooraf. Veel bereidwillige medewerkers, lijkt ons. Betrokken jeugd, lopen mee op, op een veld dat er altijd picobello bij heeft gelegen. Dat laatste is er niet meer, nog geen vervanger gevonden voor de voormalige greenkeeper die er altijd zijn hart en ziel heeft ingestoken...

Kampenhout heeft het wel moeilijk, dit seizoen. Na enkele stappen vooruit onder Jo Claes lijkt het voorlopig wat roeien met de riemen die voorhanden zijn. Dat topschutter Acke op de bank werd gelaten zal ook wel zijn reden gehad hebben, zeker. Iets disciplinair misschien? Want ja, een stuk of 9 goals, en de volgenden op het lijstje: 3, 3, 1, 1, 1, 1, 1. 

Diegem gaf slechts 25 minuten de indruk dat de klus geklaard ging worden. Niet dat er goed gespeeld werd maar een handvol mogelijkheden wist de ploeg toch bij elkaar te scharrelen, zonder te scoren evenwel. Ook de penalty ging er niet in, een zeldzaam feit de laatste twintig jaar. Nu we het toch over scoren hebben, dit is het Diegemse lijstje: 13, 7, 7, 5, 4, 4, 3, 2, 1, 1.

De wedstrijd eindigde op 0-0, van het frisse voetbal waartoe Diegem in staat is, soms, te zelden, was niets te zien. Kampenhout schrok zich een hoedje. Waarna het de wedstrijd overnam, Michiels moest nog voor de rust een paar keer de meubelen redden.

Het één-, tweetijdsvoetbal waarmee het baltempo hoog genoeg ligt om deze wedstrijden naar zich te halen, bleef achterwege, verborgen achter geforceerde acties, passes die niet aankwamen, zuinig loopwerk zonder bal.

Niet gedecideerd genoeg om de winst te claimen, en uiteindelijk content moeten zijn met één punt. En zo kabbelt en deint Diegem naar het einde, een paar keer surfen op de kop van de golf en daarna weer verdwijnen in het golfdal. Het moet gezegd, dit is het verhaal dat past bij de meeste ploegen in deze competitie. Want zo kon het dat Diegem bij winst zomaar aan de leiding kwam in periode drie. Neen dus, drie keer winnen na elkaar schijnt niet mogelijk te zijn.