K. DIEGEM SPORT

Een derby speel je niet, een derby win je.


In een felbevochten derby, stevig maar fair, toonde KVW. Zaventem zich van bij aanvang sterk. De bedoeling was helder: Diegem bij de keel te grijpen en snel een voorsprong afdwingen. Analoog aan de heenwedstrijd, toen de kaarten nog wel anders lagen, maar waar Diegem zich al te gemakkelijk in een onmogelijke situatie liet wringen.

Diegem moest dus alle zeilen bijzetten, maar naarmate de minuten wegtikten stelde de lekker volle tribune vast dat er nog maar weinig streepjes in de kolom “uitgesproken doelkansen” stonden.

Een afstandsschotje, een paar scherpe corners en een paar afgeblokte pogingen, allemaal onvoldoende toch om de Diegemse verdediging en keeper Michiels echt in gebreke te vinden. Voetbalwetten, we hebben het er vaak over. Scoren als je de kans krijgt of je betaalt cash. Tschimanga liep zijn rechterflank af, dribbelde zijn rechtstreekse tegenstander voorbij en sneed de backarea in. Het voetje kwam te laat en een kordate ref floot strafschop. Jacobs zette die zoals altijd om, koel en efficiënt.

Toen de rust in zicht kwam ontsnapte Et-Takny op rechts en verstuurde een knappe voorzet in de loop van zijn spits, dat was een echte uitgespeelde kans. Michiels gooide zich ultiem in de loop van de bal en voorkwam een zeker doelpunt. Een kunststukje waarmee hij dit seizoen al herhaaldelijk uitpakte, op een beslissend moment de noodzakelijke redding, daar worden ploegmaats en staf vrolijk van.

KVW Zaventem mocht terecht knarsetandend de kleedkamers opzoeken. Op basis van het spelbeeld verdienden zij de achterstand niet maar de realiteit stond gewoon op het scorebord, deal with it!

KVW Zaventem heeft onder Hilaerts ongetwijfeld weerbaarheid gekweekt. Zij kwamen de kleedkamers uit, vastbesloten om het Diegemse varkentje te wassen en begonnen aan een verwoed offensief. Diegem vertikte het echter om te kraken. Het verdedigende compartiment toonde waar het vandaag zou op aan komen: karakter en strijdlust! Het centrale duo Jacobs-Dessaer won zowat alle duels in de luchtoorlog , de backs Spaey en Vincke hielden stand in de loopgraven op de flanken en De Bouw en Ibn Hach liepen hun kilometers en ontregelden de blauw-gele cavalerie.

En waar er toch een doorbraak tot stand kwam stond Michiels pal. Nog één keer echt klasrijk op een poging van kortbij, stilaan tot wanhoop van de Zaventemse staf en aanhang. Inmiddels naderde het eindsignaal en de bezoekers moesten een alles of niets inzetten. Met steeds meer mogelijkheden voor Diegem om het op de counter af te maken. Coach Van Nerom bracht met die gedachte Erdogan in en die ontsnapte inderdaad even later op een bal van Denayer, snelde naar keeper Biason toe en verschalkte hem met een fijn stiffertje.

De boeken toe voor de kranige bezoekers, de voetbalwaarheid heeft vele gezichten en efficiëntie is er eentje van. Een tegengoal in de 89ste minuut via Nzinga laaide de hoop nog even op maar Diegem haalde de eindstreep en scharrelt, op een diefje, toegegeven, drie puntjes mee. Een 3 op 6 in de onderlinge confrontaties, netjes toch?

Het blijft knotsgek in deze reeks, twee keer winnen na elkaar en je schuift een plaats op vijf op in de klassering. Maar we spraken het vorige week al af, we kijken niet meer naar de rangschikking en spelen ons de ziel uit het lijf. Opnieuw op de afspraak in Kampenhout, graag.