K. DIEGEM SPORT

Allebei content... ! of ?


Niet te onderschatten, de eerste opdracht na de winterstop. Diest heeft haar remonte eindelijk ingezet met een 9 op 9 uit de laatste drie wedstrijden, iets dat gezien de mooie namen die er rondlopen veel eerder mocht verwacht worden.

Diegem kon dus maar beter uitkijken en niet enkel de troef van de ijzersterke thuisreputatie op tafel leggen. Diest startte zoals verwacht, schoof met veel volk in en probeerde haar tegenstander bij het nekvel te grijpen. Een eerste schermutseling eindigde in de handen van Michiels, maar hoe langer hoe meer kwam tot uiting dat de bedoelde stormloop voortdurend smoorde in de goed georganiseerde thuisploeg. Diegem, dat met een venijnige omschakeling uitpakte, opende de score. Miri drong diep door over de flank en kon de bal tot bij Gajanovic brengen. Die reageerde zoals het een echte spits betaamt en plaatste de bal uit de draai in het verste hoekje, te snel voor de vergeefs duikende Jeurissen. Diest probeerde te reageren, won het balbezit, maar geraakte nauwelijks in het strafschopgebied voor de Diegemse goal. Dan maar van op afstand maar het enige schot van wat formaat via Commers werd door Michiels in hoekschop verwerkt. Dat was het dan voor de eerste helft, met een 1-0 voorsprong mocht Diegem de rust in, en dat was best lekker.

Natuurlijk probeerde Diest bij aanvang van de tweede helft opnieuw een stormloop bij elkaar te boksen. De intensiteit ging nog een stuk omhoog en het publiek werd de winnaar. Michiels stopte een eerste poging van Commers terwijl aan de overkant Frick ontsnapte en voor Jeurissen opdook maar zijn schot niet in de goeie richting kreeg. Een beetje sneu voor Diegem dat Diest na een tiental minuten toch tot scoren kwam uit een situatie die nauwelijks een doelkans kon genoemd worden. Het schuine schot van Achnak verdween botsend in de verste hoek. Ondertussen was de wedstrijd helemaal opengebroken en volgden de verschillende aanvallende pogingen van beide ploegen elkaar in een snel tempo op. Michiels wist met een uiterst knappe reflex de lage schuiver van Diaby onschadelijk te maken. Diegem dreigde met een paar doorbraken die wel een paar voorzetten opleverden maar nooit de juiste voet of kop wisten te vinden. De gevaarlijkste daaronder belandde via Jeurissen en de rug van een medemaat maar net naast de paal.

Toen een goed leidende ref uiteindelijk de partij op 1-1 afrondde konden alle aanwezigen zich in het gelijkspel vinden. Dat hierdoor noch Diest noch Diegem in de rangschikking gediend werden, toont nog maar eens dat derde amateur B een linke boel blijft.