K. DIEGEM SPORT

Pakjestijd.


Voor de laatste wedstrijd voor de winterstop trok Diegem naar de buren uit Sterrebeek. Een wedstrijd die mogelijk in een valsstrik in kerstverpakking kan uitdraaien. Een derby, spelers en coaches kennen elkaar grondig, de thuisploeg Sterrebeek in de problemenzone, Erdogan, Gajanovic, Vergauwen en Dohogne verdedigden in het verleden de andere kleuren, enz. Genoeg pigment om er een intense match van te maken en dus een veel moeilijker opdracht dan de rangschikking zou kunnen voorspellen.

Het begon allemaal aan een lekker hoog tempo, met wat plaagstoten van beide ploegen, zonder veel doelgevaar. Tot een bedrijvige Gajanovic rond de tiende minuut de bal in de box kreeg toegespeeld, een eerste keer en een tweede keer draaide en de bal knap in de hoek schoot, tien minuten gespeeld en 0-1, fijn voor Diegem maar nog geen garantie op winst, zoals nog niet zo lang geleden bleek.

Maar Diegem voetbalde een stuk beter dan Sterrebeek dat toch een mentale tik moest verwerken, en de wedstrijd werd wat bitsiger. Tot daar nog niets aan de hand, totdat Van Lautem een te harde tackle inzette op Feyaerts, en meteen rood onder de neus kreeg. Een vol uur aan de bak dus, om met tien tegen elf de kleine voorsprong te verzilveren.

Sterrebeek kwam vol goeie moed uit de kleedkamers en wist haast meteen gelijk te maken via Glisic, na een knappe combinatie. Alles te herbeginnen voor Diegem, dat een uitweg zocht uit de numerieke minderheid en dat eigenlijk erg knap voor mekaar kreeg. Toch moest Michiels de doorgebroken Vergauwen met een knappe redding van de voorsprong houden, maar nog geen minuut later scoorde Diegem een tweede treffer. Feyaerts beroerde de bal met hand en Jacobs - in Diegem geen discussies over wie een penalty trapt - verschalkte netjes doelman Vandervorst.

De thuisploeg speelde nog voor wat ze waard was, maar Diegem maakte zich meester van de partij. Een erg bedrijvige Frick had de bal al een keer op de dwarsligger getrapt en zette zich in minuut 80 achter een verre vrije trap. Opnieuw trof de bal de lat maar de ingekomen Erdogan kopte de rebound in doel en verzekerde aldus de winst. Vijf minuten later was het helemaal over toe dezelfde Erdogan de bal van Vandervorst onderschepte en na een knappe schijnbeweging de opening naar het doel vond.

Klus geklaard dus, behoorlijk volwassen gespeeld vandaag. En hiermee bezorgen de jongens zichzelf een leuk vroeg kerstcadeau en een ontspannen winterstop. Want kijk, Diegem vindt opnieuw de entree in de topvier, en dat blijft al minstens een week of drie het geval.

Prettige feesten allemaal!