K. DIEGEM SPORT

Cashen, hoe leer je dat?


K. Ternesse VV, opnieuw in Nationale na een mooie promotie, lijkt in deze competitie tegen haar plafond aan te stoten. Met de winterstop in zicht had het zichzelf in de plaatselijke pers met een paar “moeten” en zelfs een ultimatum stevig onder druk gezet. Iets wat zelden een goed idee is. Aan Diegem dus, met de 5-0 van vorige week in de zak, om die opgezweepte sfeer proper af te straffen.

Zo leek het in het begin ook te verlopen. De thuisploeg probeerde druk te zetten en naar voor te schuiven, maar Diegem voetbalde daar fijntjes doorheen, zodat de ongerustheid bij de plaatselijke supporters al vlug toesloeg. Zeker toen Diegem ook concretiseerde. Voorbij de tweede paal pikte Beugoms de bal op en schoof hem voor de voeten van Santoro die kordaat afwerkte en een logische voorsprong op het bord zette.

Ziezo, het varkentje half gewassen, want laat ons maar eens streng zijn. Deze situatie moet, mits een beetje routine en geslepenheid, altijd afgewerkt worden tot een droge driepunter. Maar kijk, Diegem lijkt dat kunstje keer op keer te verkwanselen. De thuisploeg kon niet anders dan de gelijkmaker ver vooruit te gaan zoeken en dan krijg je bij elke balwinst ruimte om de zaak af te maken. Maar dan gaan de afspraken overboord en wordt er gezondigd tegen het eenvoudige Diegemse to-dolijstje. Hoe vaker de richtlijnen de revue passeren, hoe sneller ze lijken te verdampen.

De fysieke conditie van de kern is uitmuntend, dat is geen giswerk, maar een gemeten feit. Hoe netelig is het dan, dat de overmacht op dat gebied tegenover een ploeg die, met alle respect, twee keer per week traint, te zelden wordt verzilverd? Kunnen voetballen en kunnen lopen, en daar vervolgens dit mee doen, daar wordt je toch niet vrolijk van?

Diegem liet zich door een goeie Stevens twee keer ringeloren, in een wedstrijd die al lang gespeeld moest zijn. Dat in de fase voor het eerste doelpunt de bal een halve meter over de zijlijn ging, hoort thuis in het rijtje ‘pech en geluk’ dat je elders moet afdwingen.

De supporters krijgen zo vaak momenten te zien hoe goed het kan draaien, zodat het moeilijk verteerbaar is dat de jojo op en neer blijft gaan. Met die ups en downs moet nu maar eens definitief komaf gemaakt worden.

In de schaduw van dit alles maakte jeugdtalent Miguel Carona zijn debuut in het eerste elftal Van Diegem. De omstandigheden waren niet ideaal maar hij viel niet uit de toon.