K. DIEGEM SPORT

Stevige reactie.


Opnieuw een Limburgse tegenstander zondagmiddag op bezoek in het gemeentestadion. Na het wrange verlies vorige week op Wellen moest de rekening dan maar gepresenteerd worden aan de jongens uit de Genkse wijk Termien, die vorig jaar voor het eerst promoveerden naar de Nationale reeksen.

Diegem begon sterk aan de wedstrijd en voetbalde zich in de aanvangsminuten een handjevol mogelijkheden bij elkaar. Op enkele uitbraken langs de flanken volgden goede voorzetten, maar bleef de afwerking in gebreke tot op de vijftiende minuut. Toen plaatste  Erdogan de voorzet en verscheen Denayer voor de beslissende laatste touch.

Met de voorsprong ebde de hardnekkigheid weg en kwam Eendracht Termien meer in de wedstrijd, al was er van echt doelgevaar geen sprake. Diegem trok de rust in met het gevoel dat de partij al gespeeld had kunnen zijn, iets wat in het voetbal vaak weinig goeds voorspelt.   

Termien had geen andere keuze en ging in de tweede helft ijverig op zoek naar de gelijkmaker. Een eerste bescheiden waarschuwing was het kopballetje van Ulenaers dat Michiels zonder veel moeite overtikte. De tweede dreiging was veel serieuzer. Op een doorsteek gooide Michiels zich op de bal, waarna een Genkse aanvaller bal en doelman over de doellijn wist te glijden. Op foutieve wijze oordeelde de ref, die de goal prompt annuleerde.

Dat was het dan, hierna nam Diegem de wedstrijd opnieuw stevig beet, al zeker toen Van Cauwbergh  rood kreeg voor een bitsige trap na een duel. Toen ging het allemaal heel snel, op tien minuutjes tijd werd Termien netjes bij elkaar geveegd. Op rechts gooide Beugoms  de bal in naar Denayer, die naar binnen draaide, onderweg zijn laatste tegenstander ter plaatse liet, en enig mooi de bal in de verste winkelhaak borstelde. Hiermee viel de laatste weerstand weg, Beugoms ontsnapte nog maar eens op rechts en speelde op Gajanovic die de 3-0 nette. Een paar minuten later, Beugoms opnieuw in de zelfde rol maar nu met de doorgeschoven Dessaer als eindpunt, die de 4-0 hoog binnen joeg.

De kers op de taart mocht Denayer plaatsen. Hij trapte een late vrijschop binnen en maakte hiermee zijn hattrick vol.

Reden om te feesten na deze forse overwinning? Ach ja, Diegem staat snel klaar om het gezellig te maken, en dat mag heus wel. Langs de andere kant moet eventuele euforie snel opgeborgen worden. Er was ook vandaag een kantelmoment dat de wedstrijd had kunnen verbrodden. Evenwel, de nul bleef op het bord en vijf goals, je moet ze nog altijd binnenschieten, nietwaar? Bravo, mannen.