K. DIEGEM SPORT

Eerste verlies thuis.


Diegem trok vanaf minuut 1 de gashendel helemaal open. Nog voor er 10 minuten verstreken waren stond er, tot verbazing van de meegereisde supporters van KVC Houtvenne, 2-0 op het scorebord.

Doelman Deelkens kwam bij een diepe bal gevat uit zijn doel, maar wilde iets te mooi ook  nog Frick in één beweging passeren. Die snoepte hem de bal af en tikte in de loop van De Bouw die, over alles en iedereen de bal vanop 40 meter in doel lepelde.

Nog geen 5 minuten later een aanval uit het boekje, zoals we die op de zaterdagochtendtraining nog te zien kregen. Vooruit, de passing in één of twee tijden, met als eindstation Beugoms die netjes klaarlegde voor Denayer, goal, mooi, efficiënt, klaar.

Klaar? Een vroege dubbele voorsprong is knap maar houdt ook gevaar in. Waar kies je voor? Doorgaan of voorzichtig aan nu? Wanneer je gaat voor de tweede optie geef je meestal de wedstrijd zelf uit handen. En wanneer je doorgaat en er dus een open wedstrijd van maakt tegen een ploeg waarin een topper als Van Asten de dienst uitmaakt, riskeer je evengoed de aansluitingstreffer.

De winnaars waren de supporters. Zij kregen een wervelend halfuur voorgeschoteld waarin het spel op en af ging en waarin beide ploegen wat mogelijkheden bijeen voetbalden. Al luidde een dissonante pot naar voor richting Van Asten de tegengoal van Houtvenne in. Hij maakte hem wel knap af, dat spreekt vanzelf.

De voorsprong was dus gekrompen bij de rust maar Diegem kwam opnieuw gedecideerd uit de kleedkamer. Toen had het moeten gebeuren, natuurlijk. Op een paar minuten tijd drie heldere kansen maar noch Willems met een grondscherend schot net naast, noch Frick met een uithaal die door Deelkens knap gered werd, noch Spaey die zijn kopbal opnieuw door Deelkens geweerd zag, wisten de verdiende derde treffer aan te tekenen.

En dan keert de voetballogica haar kabas van schouder, nietwaar? De eerste kans voor Houtvenne in de tweede speelhelft was wel raak, via Vervoort. En toen de ref te gretig naar de stip wees, leek het liedje voor Diegem helemaal uit. Michiels, oog in oog met Van Asten, weerde de penalty echter schitterend uit zijn doelvlak.

Geen van beide ploegen toonden zich tevreden met een gelijkspel. Er volgden nog mogelijkheden aan beide kanten, voor Diegem onder andere na enkele vrije trappen wanneer de jonge Beugoms enkele keren keihard aangepakt werd.

Het dubbeltje zou uiteindelijk aan de kant van de bezoekers vallen. Put, ex-beloftevolle jeugdspeler van Diegem Sport, ramde de bal hard langs Michiels en tekende dus voor de voorsprong zo’n 10 minuten voor affluiten. Al was het nog niet gedaan. In de blessuretijd, in een alles-of-niets offensief van Diegem viel de bal nog voor de voet van Dessaer. Opnieuw Deelkens echter, redde met de voet de meubelen voor de bezoekers en hield Diegem van een verdiend gelijkspel.

Voila, de eerste thuisnederlaag van Diegem is, na 12 wedstrijden, een feit. Topwedstrijden - het ging tenslotte voor een plek in de topdrie -  kan je verliezen, nietwaar? Diegem moet, met de beschikbare kwaliteiten, altijd op de wijze van vandaag uit de kleedkamers komen. Alleen zo dwing je vroeg op laat het lot om jouw kant te kiezen.